USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Мінкульт просить забрати майно Почаївської лаври з рук УПЦ МП

16 Листопада 2018 18:03
Прокуратура Тернопільської області контролює хід розслідування щодо майна Почаївської лаври.

Про це повідомляє прес-служба відомства, пише Українська правда.

Там підтверджують, що слідче управління Національної поліції Тернопільщини проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неправомірних дій державного реєстратора, який закріпив право користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври за УПЦ Московського патріархату

Водночас, у прокуратурі зазначають: представник Міністерства культури, права та інтереси якого порушено, оскаржив до Міністерства юстиції зазначені дії державного реєстратора.

Мінкульт вимагає скасувати рішення про державну реєстрацію права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври та притягнути реєстратора до відповідальності.

«Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою області, яка контролює хід розслідування у цьому кримінальному провадженні», — йдеться в повідомленні.

На початку листопада з’явилася інформація, що Почаївську Свято-Успенську лавру в Тернопільській області незаконно передали в користування УПЦ МП.

Депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця заявив, що державний реєстратор Андрій Яремко 27 вересня 2018 року виконав рішення Віктора Януковича від 2003 року (тоді займав посаду прем’єра) і передав у користування релігійній юридичній організації Свято-Успенська Почаївська Лавра (яка відносить себе до УПЦ МП) до 2052 року шість об’єктів Почаївської лаври.

Як повідомлялось раніше, в Україні набув чинності закон № 2598-VIII про передачу Андріївської церкви в користування Вселенському патріархату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Показати IP 16 Листопада 2018 18:15
Не можна бо то Божа Святиня.
Юра Показати IP 16 Листопада 2018 20:47
Святиню не трогати !!!
Почаїв Показати IP 17 Листопада 2018 18:20
Це кого вони просять? Самі сците пане міністр? Беріть
Українець Показати IP 17 Листопада 2018 20:06
Спитайте папєредніков як вони це віддавали і покажіть їхні маєтки за це збудовані

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus