USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Мінкульт вніс обряд гоніння гадюк до нематеріальної спадщини України

24 Листопада 2023 00:18
Міністерство культури та інформаційної політики додало до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України 3 нових позиції - обряд «Гоніння гадюк» з села Іскра Великоновосілківського району Донеччини та Нижньодуванської громади Сватівського району Луганщини; практика з охорони традиційних ремесел та народного мистецтва; обряд заплітання весільної коси з селища Білокуракине Сватівського району Луганщини.

Наказ про це обрилюднено на сайті Кабінету міністрів, пише Українська правда. Життя.

Міністерство культури не уточнило деталі цих обрядів, чи перебувають вони під загрозою у зв’язку із агресією Росії. Відомство лише проілюструвало повідомлення фотографіями без підписів, які, ймовірно, зазнімкували під час проведення згаданих дійств.
Читати ще: Бджільництво на Луганщині та Маланка на Прикарпатті увійшли до Нацпереліку культурної спадщини України

Національний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини ведеться для виконання 12 статті Конвенції ЮНЕСКО. Нові елементи включаються до переліку на підставі рекомендацій Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини, яка діє при МКІП.
Читати ще: Приготування голубців внесли до списку нематеріальної спадщини України

Із переліком інших об’єктів національної нематеріальної спадщини можна ознайомитись тут. Туди увійшли понад 60 позицій, зокрема такі, як приготування чебуреків, ліжникарство, виготовлення воскових віників, кобзарство, писинкарство тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Mmm Показати IP 24 Листопада 2023 06:36
Краще б ввели новий обряд гоніння москалів, а то гадюки зараз не на часі))
Скоро до Mmm Показати IP 24 Листопада 2023 15:54
Зелене зміїне кубло розганяти треба буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus