USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Міноборони США уклало з Маском контракт на послуги Starlink для ЗСУ

22 Вересня 2023 17:25
Пентагон для допомоги Україні уклав контракт із компанією Starlink Ілона Маска. Метою контракту є забезпечення Збройних сил України необхідною інфраструктурою супутникового зв’язку.

Про це під час брифінгу повідомив представник Міноборони Сполучених Штатів Америки бригадний генерал Пет Райдер, передає Gazeta.ua.

«З міркувань безпеки операцій через критичний характер цих систем ми просто не зможемо надати додаткову інформацію про конкретні можливості або деталі роботи цих послуг», – заявив він.

12 вересня сенаторка від Демократичної партії США Елізабет Воррен закликала провести розслідування щодо Маска та його рішення про відключення Starlink навколо тимчасово окупованого Росією Криму. За її словами, зовнішня політика має проводитися урядом, а не «одним мільярдером».

Система Starlink торік була вимкнена в районі Криму через американські санкції проти РФ.

Увімкнути її без спеціального дозволу від Білого дому Ілон Маск нібито не мав права. Таку нову версію відключення супутникового зв’язку американський мільярдер висловив, виступаючи на технологічній конференції All-In Summit.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus