USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міноборони України презентувало нову військову форму для жінок. Фото

6 Липня 2023 19:42
У Міністерстві оборони України презентували оновлену літню польову жіночу форму одягу.

Про це повідомили в пресслужбі відомства.

Враховуючи антропометричні дані жінок, у діючу польову форму одягу внесено конструктивні зміни, за рахунок яких вона стала більш підлаштованою під жіночу будову тіла.

Серед оновнень:

Куліска на кітелі для регулювання зайвого об’єму тканини на спині;

Вкорочений кітель та розрізи по боках для зручності нахилів та присідань;

Еластична стрічка під колінами для зменшення ширини штанини;

Завищена лінія талії в штанах з «тунельним» поясом (у разі зміни об’ємів талії військовослужбовиці, наприклад, вагітності на ранніх строках).
«Щодо білизни: вона універсальна, з високою посадкою, у складі бавовна та еластан, гарно тягнеться й тримає форму», – розповіли військовослужбовиці ЗСУ, які брали участь у дослідній експлуатації.

Читати ще: Повідомили, скільки українських жінок перебувають у російському полоні

Заступник Міністра оборони України Денис Шарапов відзначив важливість проробленої роботи відповідальними фахівцями оборонного відомства, виробниками та волонтерськими організаціями, які винесли на загал дану проблематику.

«Сьогодні у лавах ЗСУ близько 42 тисяч жінок-військовослужбовців, близько п’яти тисяч з них перебувають на передньому краї, де виконують бойові завдання нарівні з чоловіками. Тому наше завдання – забезпечити їм належні умови проходження військової служби. Зручна військова форма одягу – це одна із важливих складових, адже наші захисниці носять її щодня», – прокоментував Денис Шарапов.

Як повідомлялося раніше, з початку повномасштабного вторгнення до лав Збройних сил України було призвано понад 11 тис. жінок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пропоную. Показати IP 6 Липня 2023 19:57
Ту форму видавати тим жінкам у яких службова діяльність повязана з бойовою роботою чи війною. Пристосуванцям не видавати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus