USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Міносвіти забуло про призерів міжнародної олімпіади, - Ірина Констанкевич

26 Грудня 2017 13:47
Двом призерам ХІ Міжнародної олімпіади з астрономії та астрофізики Міністерство освіти та науки України не призначило стипендії Президента. Зокрема, Наталії Бажан та Павлу Кашку, які серед 210 учнів та студентів із 46 країн світу, вибороли срібну та бронзову медалі.

Про це повідомила народний депутат Ірина Констанкевич у своєму зверненні до Колегії Міністерства освіти і науки України, передає прес-служба волинського УКРОПу.

Павло Кашко на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук розповів, що їх з Наталею не внесли до жодних офіційних документів – ні до наказу про відбіркові тури, ні до офіційного складу команди від України. Також хлопець повідомив, що вони були єдиними з команди, кому довелося самостійно шукати кошти на участь в олімпіаді.

«Стипендія важлива мені не сама по собі, але як визнання моїх зусиль, вкладених протягом більше ніж року, як засвідчення мого найбільшого досягнення зі сторони держави, як знак справедливості, врешті-решт», – наголосив Павло.

Ірина Констанкевич зазначила, що відповідно до Указу Президента України від 30 грудня 1998 року № 1419 «Про стипендії Президента України учасникам і призерам міжнародних учнівських олімпіад з базових навчальних предметів» ці студенти мають отримати президентські стипендії.

«Ми, політики, міністри, керівники держави, постійно наголошуємо, що така молодь має отримувати визнання за свою кропітку роботу і знати, що держава її підтримує. Ми згадуємо про них у своїх пафосних промовах, фотографуємося з ними для перших шпальт багатотиражних газет. Разом з тим, «на диво» виявляється, що їхні прізвища навіть відсутні в офіційних списках. Тож не дивно, що такі діти, обпікаючись об наше державне «вибачте!», їдуть далі геть з України ставати успішними всюди, але не в Україні. Необхідно виправити цю несправедливість. Наталія і Павло мають отримувати стипендію», – зауважила нардеп.

Після розголосу даної ситуації у пресі, звернень народних депутатів, представників громадськості призери міжнародної олімпіади з астрономії та астрофізики стипендію Президента таки отримають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus