USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Мінцифри назвало ключові технологічні розробки, які допомагають українським військовим

15 Лютого 2023 23:09
Українським військовим у боротьбі з російськими загарбниками значно допомагають супутниковий зв'язок Starlink, безпілотники та системи ситуативної обізнаності, такі як Delta.

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю РБК-Україна, передає УНІАН.

За його словами, без цих технологій ЗСУ було б значно складніше у війні з РФ.

«Перше, що хотів би виділити – це Starlink. Не уявляю, як без них можна було б будувати цю мережеву війну. По-друге, це БПЛА, тому що це очі Збройних сил і можливість вражати об'єкти ворога та його живу силу. По-третє, це система ситуативної обізнаності, наприклад, Delta. Коли можна в режимі реального часу наносити шари інформації на мапу для того, щоб приймати ефективні управлінські рішення», – сказав Федоров.

Читати ще: Федоров анонсував цифровізацію військово-лікарської комісії

Він зазначив, що російські війська також використовують безпілотники та власні системи ситуативної обізнаності. Однак, завдяки Starlink ЗСУ мають інші можливості в плані швидкості. «І тут тепер на перше місце постає питання синхронізації власних сил», – сказав міністр.

Федоров наголосив, що зараз для ЗСУ дуже важливо використовувати для синхронних ефективних дій технологічну перевагу, зокрема супутниковий зв'язок і БПЛА. При цьому, за його словами, зараз некоректно порівнювати та оцінювати, у кого в цілому є технологічна перевага.

Читати ще: Мінцифри запускає сервіс, який сповіщатиме українців, хто переглядає їхні особисті дані

«Зараз відбувається технологічна і організаційна війна. Хто швидше пристосовується до нових технологічних умов ведення війни, той, звичайно, перемагає на певній ділянці та стратегічно», – сказав голова Мінцифри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus