USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Перепис населення в Україні проводитимуть раз на 10 років

19 Липня 2022 15:06
Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про осучаснення збору статистичної інформації та встановлення періодичності проведення Всеукраїнського перепису населення – не рідше одного разу на 10 років.

Про це повідомив народний депутат із фракції «Голос» Ярослав Железняк.

За повідомленням нардепа, відповідний законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної статистичної діяльності» (№ 5108) підтримали 237 депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, встановлюється періодичність проведення Всеукраїнського перепису населення не рідше одного разу на десять років. Дата й термін проведення перепису визначатиметься Кабміном.

Отримувати дані для перепису пропонується сучасними методами, зокрема, заповнення респондентами переписної документації за допомогою спеціального програмного забезпечення в інтернеті, використання національних електронних інформаційних ресурсів (систем).

Закріплюються за центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері статистики, повноваження одержувати від державних органів з національних електронних інформаційних ресурсів (систем) у межах програми перепису населення дані, необхідні для цього, а також збирати, обробляти, зберігати дані респондентів з дотриманням вимог законодавства України про захист інформації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 19 Липня 2022 15:29
боюся результат буде невтішний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus