USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Місяць діти із трьох районів Волині не отримують гарячого харчування

1 Березня 2018 14:18
З ініціативи народного депутата України від УКРОПу Ірини Констанкевич відбулася зустріч представників батьківських комітетів Камінь-Каширського, Маневицького та Любешівського районів із міністром соцполітики Андрієм Ревою. Головна тема обговорення – проблеми із відсутністю харчування школярів, учнів у районах, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, інформують прес-служба Волинського УКРОПу.

Вже місяць діти із трьох районів Волині не отримують гарячого харчування. Нагадаємо, що відповідно до закону школярі, які проживають на забрудненій радіацією території (на Волині – Любешівський, Камінь-Каширський та Маневицький райони, а загалом в Україні – це вісім областей ) мають право на безоплатне харчування у навчальних закладах. Проте щороку через невчасно проведені тендерні процедури закупівлі продуктів, діти по кілька місяців не отримують належного харчування у школах.

Під час зустрічі Андрій Рева наголосив, що така ситуація виникла лише на Волині. В інших областях, постраждалих від аварії на ЧАЕС, проблем із організацією харчування школярів немає. Раніше тендерні процедури по харчуванню відбувалися в Києві, без погодження на місцях. Андрій Рева зазначив, що в період проведення тендерів у столиці теж було чимало зловживань. За його словами, коли три роки тому вирішили передати тендери на місця, разом із повноваженнями районним державним адміністрація передався вірус зловживання владою. А тому в діях волинських чиновників міністр соцполітики бачить злочинні дії.

«Щоб вирішити цю складну ситуацію, потрібно змінити принцип фінансування харчування дітей «чорнобильських» районів. Єдиним виходом я бачу монетизацію. На харчування кожної дитини передбачено 20 гривень в день. Це комплексний сніданок та обід. Якщо батьки отримуватимуть ці кошти, то вони самостійно зможуть підбирати організації, які будуть готові вчасно та якісно годувати їхніх дітей», – підкреслив Андрій Рева.

Ірина Констанкевич підтримала батьків щодо головного – гроші грошима, а діти мають бути нагодованими.

«Зустріч пройшла конструктивно. Вислухали думки усіх, проаналізували різні варіанти організації харчування і спільно вирішили, як діяти. Андрій Рева запропонував рішення, яке усім членам делегації прийнятне, а головне – воно забезпечує процедуру харчування школярів. Діти не будуть голодними – а це головне. Майже 90 тисяч дітей в Україні матимуть гаряче харчування», – зауважила народний депутат.

У підсумку міністр соціальної політики Андрій Рева пообіцяв якнайшвидше сприяти внесенню у сесійну залу законопроекту про монетизацію і виписати у Постанові Кабінету Міністрів механізм організації харчування дітей-чорнобильців. Урядовець зазначив, що буде вести переговори зі спікером Верховної Ради, аби проект потрапив у порядок денний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Не дивуйте світ! Показати IP 1 Березня 2018 20:21
Чого пертися аж до якогось там міністра в Київ, коли це питання вирішується головами райдержадмінітрацій, які з цього цирку лише сміються!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus