USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Місія ОБСЄ не доїхала до аеропорту Донецька. Триває бій

15 Січня 2015 17:21
Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ не дісталися до Донецького аеропорту. Про це повідомила помічниця речника місії Ірина Гудима, - повідомляє «Радіо Свобода».

З її слів, спостерігачі зробили дві спроби потрапити на територію аеропорту, однак у зв’язку з обстрілами вирішили повернутися.

Так, сьогодні, 15 січня спостерігачі ОБСЄ вирушили до Донецького аеропорту для моніторингу ситуації навколо аеропорту.

У штабі АТО повідомили, що проросійські сепаратисти обстрілюють новий термінал Донецького аеропорту. Крім того, у штабі АТО припускали, що бойовики з боку нового терміналу «почнуть обстрілювати міжнародну місію, щоб звинуватити у цьому злочині українську сторону».




Як повідомляють волонтери у соцмережах, у бою загинув один український військовий, ще шестеро отримали поранення.

Терористи ведуть щільний штурм аеропорту Донецька, наша артилерія відповідає «на повну котушку», написав на своїй сторінці в Facebook повідомив відомий волонтер, радник президента Юрій Бірюков.

У наступному посту він ще раз прописав: «Аеропорт ми не «зливаємо», не «здаємо".

Як повідомили згодом у Прес-центрі АТО, бойовики несуть суттєві втрати.




За станом на 16.00 українські воїни мужньо продовжують утримувати свої позиції.




Вчора, 14 січня, заступник голови спеціальної моніторингової місії в Україні ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що місія домовилася про припинення вогню і спільне з сепаратистами патрулювання території Донецького аеропорту.

Упродовж останніх днів позиції українських військових в Донецькому аеропорту обстрілювали бойовики. Зокрема спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні заявляла про збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, більшість з яких локалізована в районі Донецького аеропорту.

Від 9 грудня 2014 року на Донбасі був оголошений черговий «режим тиші», проте обстріли відбуваються і надалі. Українські силовики і проросійські бойовики звинувачують одне одного у порушенні перемир’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus