USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна готова негайно підписати припинення вогню, та є умова, - Порошенко

19 Січня 2015 15:49
Міністерство закордонних справ після Маршу миру за президентським дорученням оприлюднило заяву про готовність у будь-який момент підписати угоду про припинення вогню, однак за умови дотримання Мінських домовленостей.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з прем’єром Польщі Евою Копач, - повідомляє «Укрінформ».

«Вчора за моїм дорученням МЗС оприлюднило заяву з твердженням, що ми готові у будь-яку хвилину підписати угоду про припинення вогню за умови дотримання мінських домовленостей у повному обсязі», - нагадав Порошенко.

Президент відзначив, що Україна лише одноразово відкрила вогонь – для евакуації «кіборгів» з Донецького аеропорту.

«За останні дні у нас різко збільшилася інтенсивність атак Донецького аеропорту з боку терористів, а також безкарне порушення режиму припинення вогню, на який я позавчора дав доручення одноразово дати відповідь у зв’язку з тим, що нам заборонили забрати поранених і одного загиблого», - пояснив Глава держави.

Порошенко зауважив, що 9 грудня був підписаний документ про запровадження артилерійської тиші, однак ця угода протрималася менше місяця, оскільки 7 січня відбулася значна ескалація конфлікту – кількість обстрілів зросла вдесятеро. В основному від них, підкреслив він, потерпають мирні жителі. У цьому зв’язку Президент нагадав про трагедію під Волновахою, в результаті якої загинули мирні жителі.

Він також нагадав, що вчора під час Маршу миру ключовим меседжем було прагнення України до миру: «Ще раз стверджуємо, що ми готові до негайного скликання тристоронньої контактної групи, проведення засідання міністрів закордонних справ у «нормандському форматі», саміту у «нормандському форматі» в Астані для забезпечення підписання графіку імплементації Мінських угод».

Нагадаємо, МЗС готове підписати угоду вже сьогодні за умови дотримання Мінських угод в редакції від 13 листопада минулого року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus