USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Місія – врятувати Росію: Путін залякує росіян програшем у війні, – ISW

28 Лютого 2023 08:24
Російська влада активно веде інформаційну операцію проти власних громадян, аби ті охочіше йшли воювати проти України. Кремль навмисно просуває наратив про те, що саме існування Росії під загрозою.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW звернули увагу на заяву Володимира Путіна, який сказав, що не знає, чи зможе «такий етнос, як російський народ, вижити в тому вигляді, в якому він існує сьогодні», якщо Заходу вдасться «зруйнувати Російську Федерацію і встановити контроль над її осколками».

Він звинуватив Захід у тому, що той вже має «викладені на папері» плани знищення Російської Федерації в її нинішньому вигляді. Також він зауважив, що Росія була змушена призупинити свою участь у договорі СНО, щоб забезпечити свою стратегічну стабільність і безпеку перед обличчям зусиль Заходу використати СНО для підриву стратегічних перспектив Росії.

Подібні наративи він просував і у своєму зверненні перед Федеральними зборами 21 лютого.

Ці наративи просуває і заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Мєдвєдєв. В есе під назвою «Точки неповернення», опублікованому 27 лютого, він звинуватив Захід у розпалюванні нинішньої ситуації в Україні з часів розпаду Радянського Союзу і зробив висновок, що «спокійна міць нашої великої країни і авторитет її партнерів є запорукою збереження майбутнього всього нашого світу».

«Заяви Путіна і Медведєва є частиною інформаційної операції, яка представляє війну в Україні як екзистенційно важливу для подальшого виживання пострадянської Російської Федерації», – йдеться у звіті ISW.

Слова Путіна покликані підживлювати підтримку війни в Росії і розпалювати страхи на Заході щодо нестабільності, яка настане після розпаду Росії, щоб стримувати західну підтримку України і переконати Захід примусити Київ прийняти російські вимоги, вважають аналітики.

Аналітики ISW також зазначають, що жоден видатний західний чиновник не закликав до розпаду Російської Федерації, а західні лідери дуже обережно формулювали свої цілі як такі, що мають на меті дозволити Україні максимально звільнити всю свою територію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ПТН ХЛО Показати IP 28 Лютого 2023 09:25
Так воно і буде, росія програє у війні.
? Показати IP 28 Лютого 2023 10:06
То по холери ти чмо поліз в Україну? Вчинив війну , щоб зберегти росію? Жив х.й як пончик в маслі, бач, царем- імператором стати захотів...прочитай казку про золоту рибку, ушльопок!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus