USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькрада планує виділити 2 мільйони на проект щодо поводження з органічним сміттям

3 Листопада 2021 10:39
Члени міськвиконкому Луцької міськради погодили проект програми «Впровадження міжнародного проекту «Спільний пошук нових рішень у комунальному господарстві: поводження з органічними відходами у Луцькій міській територіальній громаді», аби можна було профінансувати заплановані заходи.

Відповідне рішення вони ухвалили під час засідання 3 листопада.

Як нагадала начальниця управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторія Гомонець, Луцька міська рада виграла грант на понад 244 тисячі євро на обладнання для очистки фільтрату на сміттєвому полігоні у Брищі.

Проект називається «Спільний пошук нових рішень у комунальному господарстві: поводження з органічними відходами у Луцькій міській територіальній громаді».

У рамках зазначеного проекту передбачається закупівля та встановлення обладнання для очищення фільтрату на полігоні для збору твердих побутових відходів у Брищі, закупівля та встановлення в місцевих навчальних закладах компостерів для утилізації органічних відходів, розробка концепції управління органічними відходами, а також проведення заходів промоційного характеру, які мають на меті підвищити рівень обізнаності та екологічної свідомості жителів Луцької МТГ, зокрема, мешканців приватних будинків, школярів та інших зацікавлених осіб щодо важливості правильного поводження з органічними відходами та користі від компостування.

Донором проекту виступило Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини, яке представлене Engagement Globalg GmbH / Сервісною службою «Міста в єдиному світі». Головний партнер – адміністрація краю Ліппе (ФРН). Бюджет проекту – 310 500,89 євро, серед яких грантові кошти складають 244 170,89 євро. Разом з тим, внесок Луцької територіальної громади має становити 66 330,00 євро (2,284 мільйона гривень відповідно до курсу 1 євро = 34,4480 грн). Термін реалізації проекту: з 15 березня 2021 по 30 квітня 2023 року.

Як зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук, обладнання для очищення фільтрату дасть можливість покращити екологію на території сіл, прилеглих до сміттєзвалища у Брищі, адже не дозволить потрапляти у ґрунт рідким речовинам, які утворюються від органічних відходів.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Рауль Показати IP 3 Листопада 2021 10:45
отходы - это глобальная проблема современности

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus