USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міська влада не хоче комунального ринку в Луцьку

15 Січня 2016 14:45
Питання про створення комунального підприємства, що займатиметься ринками у Луцьку, не розглядають, а розірвання договору оренди з облспоживспілкою, на думку посадовців, невиправдане.

Про це йшлося під час третього пленарного засідання другої сесії Луцької міської ради 15 січня.

Голова фракції УКРОП Ігор Поліщук запитав першого заступника міського голови, чи розглядається питання розірвання договору з Волинською облспоживспілкою.

Так, депутати минулого місяця відвідали збори підприємців завокзального ринку та облспоживспілки, де стало відомо, що облспоживспілка планує підвищити орендну плату для підприємців на 25%. Вартість метра квадратного, який облспоживспілка орендує у міста, становить 6,3 гривні, а з підприємців організація отримує 60 гривень за метр квадратний. Отже, помітна значна дохідна частина.

Тарас Яковлев відповів, що не зовсім коректно порівнювати вартість метра квадратного, який надає облспоживспілці міськрада, та метра квадратного, який орендують підприємці.

З його слів, це зовсім інші площі. Оскільки піднімалося питання ліквідації Центрального ринку, найкращим шляхом є підняття орендної плати, щоб підприємцям було економічно невигідно працювати.

Своєю чергою, згодом Ігор Поліщук зазначив в мережі, що він не проти перенесення ринку, але за те, аби зробити це більш цивізізованим шляхом.

«Сьогодні на сесії міської ради перший заступник Миколи Романюка Тарас Яковлев сказав, що підтримує підвищення орендної плати для підприємців на Центральному та Завокзальному ринках на 25 %, зокрема через те, що таким чином можна позбутися Центрального ринку. Тобто ідея в тому, щоб викурити підприємців з ринку шляхом підняття орендної плати. Це все, що ви маєте знати про підтримку малого бізнесу в Луцьку».



Депутат Микита Рабан запитав, чи планується створення комунального підприємства, яке відало б ринками, і передання йому земельних ділянок, які є вільними, але продовжують використовуватися без правовстановлюючих документів (наприклад, ділянка ринку «Шанс»).

Перший заступник міського голови зазначив, що можливість створення такого комунального підприємства не розглядається. Він стверджує, що не бачить за рахунок чого збільшаться надходження до міського бюджету після створення такого підприємства. Водночас, він наголосив, що є прихильником концепції зменшення кількості ринків на території Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 15 Січня 2016 15:45
ну, позиція дояра яковлєва зрозуміла. одну велику корову легше доїти, як тисячу мишей. і бажання викурити тих мишей також зрозуміле. на їх місце прийде інша корова, своя.
ирина Показати IP 15 Січня 2016 17:49
З Старим ринком розібрались,беруться за Центральний!Ото Госпідари....
ВОВК Показати IP 15 Січня 2016 18:23
Яковлев - м*** драний.
... Показати IP 15 Січня 2016 19:38
Розігнати той смітник, й мова коротка !!! Романюк, тягне кота за я**ця.
Анонім до ... Показати IP 16 Січня 2016 10:52
так. так. так. давно пора міськвиконком під орудою раманюка розігнати
Віка Показати IP 15 Січня 2016 20:39
Ось так відноситься міська рада до підприємців які за неї голосували. Пора навідатись до них в гості. Давно ми не бастували.Чине пора?
Олекса Вільний Показати IP 15 Січня 2016 21:30
Звичайно Яковлев не бачить доцільності створеня прозорої структури, де він тоді гроші зароблятиме.
Реаліст Показати IP 15 Січня 2016 23:30
Позиція яковлєвих-романюків зрозуміла і мотивована,а Поліщука vz comp.?-жувати со.лі ,чи щось інше?...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus