USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Міський голова Луцька хоче, аби 80% податків залишались в громадах

1 Березня 2021 10:36
Голови українських громад закликали керівництво держави збільшити відсоток зарахування ПДФО до місцевих бюджетів. Цей заклик – однин із основних меседжів, які мери міст Тернопіль, Маріуполь та Золотоноша, від імені Правління Асоціації міст України, озвучили на засіданні ради розвитку громад та територій.

Захід проходив під головуванням Президента України Володимира Зеленського, повідомляє пресслужба Волинського регіонального відділення Асоціації міст України.

Волинське самоврядування на засіданні представляли голова Волиньради Григорій Недопад, Луцький міський голова, голова Волинського РВ Асоціації міст України, член правління АМУ, Ігор Поліщук та інші очільники громад-членів Асоціації в області.

Під час засідання Ради розвитку громад та територій обговорили чимало важливих для місцевого самоврядування питань. Один із ключових меседжів до керівництва держави – збільшення відсотка ПДФО, який лишається у місцевих бюджетах, щоб громади мали ресурси для розвитку і «велике будівництво увірвалося в українські міста».

Підтримує цю позицію Правління АМУ і мер Луцька Ігор Поліщук.

«На цьому засіданні найбільш актуальним було питання збільшення відсотка податку з доходів фізичних осіб, який залишатиметься в місцевих громадах. Нагадаю, що сьогодні залишається 60% ПДФО і міські голови, присутні на засіданні, порушували питання щодо збільшення частки ПДФО в місцеві бюджети до 80%, щоб громади могли ефективніше працювати і швидше вирішувати ті проблеми, що накопилися за десятиріччя», – зазначив у відеокоментарі Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Нагадаємо, що секторальна стратегія «Місцеві фінанси», розроблена Асоціацією міст України в рамках проєкту «ПУЛЬС» та схвалена Правлінням АМУ, передбачає збільшення частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів саме до 80%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 1 Березня 2021 11:08
Ну армію,освіту,седицину за що утримувати?. Нехай піднімають податок на нерухомість.
З Маневич Показати IP 1 Березня 2021 11:41
Краще рентну плату нехай залишать не 8 а 80 відсотків громадам.
Народна прокуратура Показати IP 1 Березня 2021 11:46
Для того, щоб отримувати більше прибутків, місцева влада має працювати над стратегією розвитку бізнесу, рекреації, впровадженні іноземних інвестиційних програм. А то податки залиште нам, щоб ми могли тратити їх на власний розсуд, а субвенції, субсидії і пенсії дайте, бо ми кошти потратили не відомо на що, а друзів від оренди і місцевих податків звільнили
Анонім до Народна прокуратура Показати IP 1 Березня 2021 12:01
якi iнвестпроекти?
Народна прокуратура Показати IP 1 Березня 2021 13:29
До Анонім. Хоча б у галузі сільського господарства, адже земля передана тергромадам, а також виробничі промислові підприємства, бо у нас дуже дешева робоча сила, що здешевлює виробництво, енергоощадні гранти тощо.
Анонім до Народна прокуратура Показати IP 1 Березня 2021 14:49
Промислове агровиробництво окрiм забрудення грунту i води ( згодом зростання онкологiчних хвороб) нiчого нe дає. Саме через це Китай - свiтова фабрика виробництва. Людей там не рахують. +- 100к чол дрiбницi.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus