USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Офіційні доходи волинян принесли до бюджету майже 700 млн грн ПДФО

22 Лютого 2024 06:21
Із легальних доходів волинян у січні 2024 року до бюджетів усіх рівнів сплачено 690,5 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 25,9 мільйона гривень більше проти січня торік.

Із загальної суми сплаченого ПДФО фізичними особами в області 315,2 мільйона гривень надійшли до держбюджету, решта суми – у доходах місцевих бюджетів області, інформує ГУ ДПС в області.

Саме оподатковані офіційні доходи найманих осіб найбільшою мірою визначають спроможність громад фінансувати видатки на соціальну сферу та оборонні заходи. Тож податківці наполегливо рекомендують громадянам погоджуватися лише на офіційні умови праці.

Легальні трудові відносини створюють сприятливе середовище на ринку праці для реального сектору економіки та наповнюють бюджет, наголошують податківці.

Підтримати країну фінансово можуть і повинні громадяни, які торік отримали доходи, з яких не сплачено податки. Декларуючи доходи, громадяни зроблять особистий внесок в обороноздатність держави.

Читати ще: Минулоріч в Україні побільшало мільйонерів. Скільки їх

Із 1 січня 2024 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів фізичними особами.

Відзвітуватися про минулорічні доходи треба до 1 травня 2024 року.

Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

«Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів», – закликають в ДПС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олексій Показати IP 22 Лютого 2024 06:59
А міг бути 1 млрд. грн. якби нелегальні підприємці типу будівельники чи таксисти і інші "фопи" не працювали в тіні. Нічого скоро буде е-гривня, ніхто не сховається

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus