USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Міст через Сапалаївку – найкоротший шлях на зупинку - руйнується

8 Листопада 2013 18:44
День у день мешканці вулиць Софії Ковалевської, Християнської, Чорновола та решти, які поблизу річки Сапалаївки, ходять на роботу самостійно облаштованим пішохідним мостом. Та віднедавна місцеві стали бити на сполох, бо береги після розчищення русла Сапалаївки руйнуються, а міст може обвалитися. Про це повідомляє ТРК «Аверс».

Цим мостом люди ходять шодня, бо це найкоротший шлях на зупинку. Місцеві розповіли, що після розчищення річки Сапалаївки берег неабияк зруйнувало водою. Тепер тут збираються величезні купи сміття. Люди побоюються, аби через вимиті береги міст не впав: «Та ви бачите, його підмиває, і він впаде, ще людина якась поб’ється… Ви бачили скільки підмило, він зараз провалиться… Якось ходимо - а що ж, ми тут живемо, нам кругом їхати - далеко».

Зі слів місцевих мешканців, раніше була кладка, потім жителі прилеглих вулиць за власний кошт та спільними зусиллями встановили тепер вже бетонний міст. Начальник відділу екології Анатолій Гламазда навіть здивувався, мовляв, невже люди самі собі облаштували пішохідний міст.

Головний еколог міста за детальнішою інформацією порадив звернутися до інституту «Волиньводопроекту». Головний інженер проекту з відновлення гідрологічного режиму річки розповів - займуться збереженням мосту, лише тоді, коли встановлять, що береги Сапалаївки дійсно несуть загрозу.

Головний інженер ПрАТ «Інститут «Волиньводопроект» Микола Залізнюк коментує: «Він є, він остається, його ламать ніхто не буде… Прийшли тільки русло річки розчистили … Встановимо причину, чого його розмило… І якщо причина ні від кого не залежна, резерв грошей закладається у кошторис, і будемо вирішувати на стадії будівництва».

Як Волинські Новини повідомляли раніше, на іншому мості через Сапаліївку, що знаходиться по вулиці Шопена, поблизу дитячої залізниці, утворилася діра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus