USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Містечко у США почало друкувати власну валюту – «дерев’яні долари»

17 Червня 2020 09:12
Містечко Теніно у США почало друкувати власну валюту – дерев’яні долари, аби подолати наслідки економічної кризи, яку спричинила пандемія коронавірусу.

Про це повідомляє Journalist з посиланням на The Hustle.

Ідею про друк дерев’яних доларів запропонував мер містечка Вейн Форньєр, який згадав історію Теніно у часи Великої депресії у США, коли містечко також випускало власну валюту, що й допомогло відновити власну економіку.

Повідомляється, що надають цій валюті цінності власні збереження мера – $10 тис.

Місцеві мешканці, які опинилися за межею бідності через пандемію коронавірусу, можуть подати заявку на отримання допомоги. У разі її схвалення громадяни отримують дерев’яні долари.

Вартість одного дерев’яного долара становить $25.

Протягом місяця обсяг такої фінансової допомоги становить$300 або ж 12 дерев’яних доларів. Витратити цю валюту можна не на всі товари. Наприклад, купувати алкоголь, сигарети чи лотерейні квитки заборонено.

За словами Форньєра, таким чином валюта залишиться тільки у межах міста, і допоможе саме його економіці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus