USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Місто в Бразилії оголосило українську своєю офіційною мовою

8 Жовтня 2021 23:24
Українська мова стала офіційною в муніципалітеті Прудентополіс в Бразилії. Причина для такого рішення очевидна – багато вихідців з України.

Про це повідомив Світовий конгрес українців, передає УНІАН.

«Українська мова стала офіційною мовою муніципалітету Прудентополіс у Бразилії. Законопроєкт з таким рішенням одноголосно підтримали всі присутні депутати на засіданні 5 жовтня 2021», – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що муніципалітет Прудентополісу вже встановив дружні стосунки з Тернопільською областю, звідки приїхала до Бразилії більшість українських іммігрантів. А Тернопіль і Прудентополіс є міста-побратимами.

«Новий закон відкриє нові можливості для обміну спеціалістів, навчання молоді на університетському рівні в Україні або ж за допомогою електронних засобів, дистанційно», – додається в замітці.

Державною мовою в Бразилії є португальська.

«У Прудентополісі, крім португальської, найпоширенішою мовою є українська», – зазначає Nossa Gente.

Варто зауважити, що інтерес до України у бразильців проявляється не тільки до нашої мови, а й до культури загалом. Раніше цьогоріч місцева стрімінгова платформа випустила хоррор-серіал про міфологію Івана Купала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Ага Показати IP 9 Жовтня 2021 08:31
Велика *перемога* . Надзвичайно вплине на рівень життя в Україні.
Ах хах ха до Ага Показати IP 9 Жовтня 2021 13:52
Російська мова втратила свої позиції із розвалом снг. Тепер це лише мова угро-фінів і нащадків монгольських байстрюків. Тільки скрєпне бабло допомагає підтримувати їй імідж типу "міжнародної" мови. А так, один пшик ...
Мордодупэнко Показати IP 9 Жовтня 2021 09:00
Для Украины очередной позор! 65% общается на русском языке, а его бандеровцы с институтом нацистской памяти уничтожают! Дэмократия.... Русский язык - один из международных. Или это с одной целью (как у грузин, таджиков, туркменов, молдован, прибалтов, казахов, киргизов) - изоляция от остального мира? Хочешь дупу и ноги мыть неграм - учи английский!
11 до Мордодупэнко Показати IP 9 Жовтня 2021 10:46
Цікаво, де ще розмовляють твоїм"язиком", окрім РФії та колишніх республік, населенню яких його нав"язували примусово? На рахунок ізоляці: схоже вас, російськомовних, не дуже то хочуть бачити в себе інші країни.
Fox Mulder до Мордодупэнко Показати IP 9 Жовтня 2021 13:02
угомонись, псина хозарская! Сколько языков кроме русо-матерного наречия ті знаешь? Лапоть ты колхозный! "Международный язык" - это английский! А руззгий- это язык беграмотного колхозного быдла как ты! Тот же "основатель русского языка" Пушкин родным считал французский язык, вся "русская знать" говорила между собой на французском, польском и немецком, а на твоем собачьем языке гавкали хозары и мордва. Это ты со своим совком в международной изоляции, погань сталинско-власовская!
пиняботокс до Fox Mulder Показати IP 9 Жовтня 2021 13:46
О, ватная консерва как рванула !!! Тут тебе все штампы кремлевских методичек. Что тут скажеш, - скотыняка лишнехромосомная. А насчет русского языка, так московия и остальные монгольские урусы, не имеют ни какого отношения ни к чему русскому. Может к рассейському, допускаю. Но именно рассейський язык, это язык монгольских байстрюков и порабощенной мордвы. А русский, это язык Киевской Руси, но никак не рассейський. Так что утрись троль, и затихни в своей землянке по Эрзанью.
пиняботокс до Fox Mulder Показати IP 9 Жовтня 2021 13:53
Це ти так на правду реагуєш, байстрюк монголо-татарський. А правдонька вона така, да ... як розпечене залізо.
ще не зовсім свідоми до Fox Mulder Показати IP 9 Жовтня 2021 15:00
Поїдьте в Москву та розкажіть про наболіле
Рауль Показати IP 9 Жовтня 2021 12:18
пример двойных стандартов
Ватка_димить до Рауль Показати IP 9 Жовтня 2021 13:46
Каких именно?
еге ж Показати IP 9 Жовтня 2021 12:33
Для вас, російськомовних, українська, як червона ганчірка для бика. Особисто мені імпонує, що діаспора в інших країнах знає рідну мову. І це стосується будь-якої діаспори - кожен має право розмовляти мовою свої предків, не залежно, де він проживає. Але знати державну мову зобов"язаний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus