USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Місцева влада відтепер встановлюватиме тарифи на опалення

8 Липня 2021 13:50
Тарифи на опалення в Україні встановлюватиме місцева влада, оскільки Нацкомісія з енергетики та тарифів передала повноваження з регулювання діяльності підприємств теплопостачання з державного на місцевий рівень.

Як повідомляє НКРЕКП, на виконання ініціатив уряду та підтримуючи відповідні позиції Мінрегіону, місцевих органів влади, асоціацій та громадських організацій щодо децентралізації влади, регулятор на відкритому засіданні 7 липня 2021 року ухвалив відповідну постанову.

«Зокрема, передається на місцевий рівень державне регулювання 28 суб’єктів господарювання, що провадять діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії. Таким чином встановлювати тарифи і затверджувати плани розвитку для таких ліцензіатів будуть місцеві органи влади», – йдеться у повідомленні.

Водночас очільник регулятора тарифів Валерій Тарасюк зазначив, що Комісія здійснюватиме методичну роботу та надаватиме допомогу з питань держрегулювання підприємств теплопостачання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 8 Липня 2021 14:26
Оце попадалово для місцевої влади. А газ для котелень все одно постачатиме монополіст «Нафтогаз», який і вказуватиме ціну. І основна складова тарифу залежати від неї. Бо ринок газу існує тільки на папері і у хворих головах тих, хто у нього вірить. Київським чинушам гора з плечей, бо шишки тепер летіти будуть на місцях. А вони лише контролювати виконання і вказівки спускати. Респект.
Правда Показати IP 8 Липня 2021 15:00
Чому це тільки Нафтогаз.Заключай договір і купляй газ на ринку.Луцьтепло купує зараз в якоїсь київської компанії.У кожного своя ціна і свої вимоги.
Думка до Правда Показати IP 8 Липня 2021 16:41
І в багатьох компаній ціни нижчі на газ, ніж в Нафтогазі? Хіба що в самоубивць !!! Ринок газу - це ширма для народу від олігархів.
Анонім до Правда Показати IP 8 Липня 2021 17:03
І яка ж ціна у «якоїсь» київської компанії? На копійки дешевше чи можливо на гривню? У нас коливання цін обмежується десятком копійок. Ото ринок.
Лучанин Показати IP 8 Липня 2021 15:36
От тепер і побачимо хто є хто на місцях. Хоча для мене все давно зрозуміло
Коза до воза ! Показати IP 8 Липня 2021 16:09
Ну то зовсім другоє дєло ! Депутатів у владу ми обрали - тепер вони мають перед виборцями должок ! Як порядні вони зара за таку послугу тарифи зроблять для лучан самими низькими - грійся, мийся до несхочу ! Так шо, народ, вже розчепірюй кишені поширше !
Дідо Показати IP 8 Липня 2021 16:39
Ніяких податків в центр, нехай Київ живе на свої.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus