USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перерахують тарифи на опалення і газ: скільки доведеться платити у січні

24 Грудня 2019 16:05
У той час як українці отримають комунальні платіжки за новими правилами, Мінрегіон розробив проєкт урядової постанови з новою формулою для тарифів, за якою українцям можуть перерахувати платіжки на опалення і гарячу воду, повідомляє «Страна».

Проєкт був виставлений на громадське обговорення, яке триватиме до 12 січня 2020 року. Тобто, сам документ може бути прийнятий до кінця січня. У ньому йдеться, що за формулою буде враховано зниження ціни на газ, що, порівняно з минулим опалювальним сезоном, склало понад 20%.

На думку експертів, платіжки можуть зменшиться в середньому на 15%. Але через те, що в жовтні-грудні на вулиці було тепло, українці не сильно заощадять. Більшість отримало платіжки зі зниженими цінами.

Перерахувати платіжки обіцяють заднім числом – за жовтень-грудень цього року. При цьому «зайві» гроші не повернуть, оскільки вони підуть в рахунок майбутніх платежів або на погашення боргів.

З нового року тариф обіцяють переглядати кожен місяць – залежно від ціни на газ. Але в «тарифної індексації» є маса нюансів, які можуть зробити постанова Кабміну, якщо його приймуть, непрацюючим. Зокрема, поки незрозумілий механізм – як це буде працювати на практиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанин Показати IP 24 Грудня 2019 16:37
Стиль життя_обдурити будь-якою ціною і отримати вигоду,тобто гроші.
123М до лучанин Показати IP 24 Грудня 2019 18:18
Ми зробили їх разом. Себе тобто.
Лучанин Показати IP 24 Грудня 2019 18:25
От читаю і думаю на скільки більше мені прийдеться заплатити за холодні(теплі) батаереї після зниження цін на газ. От вчора потрапив під дощ, довелося трохи йти - вимок наскрізь. Куртку повісив на батаерею щоб висохла до ранку. Зранку до куртки, а вона мокра, бо тараеї ледь теплі. Власне я в тому що доведеться платити більше аж ніяк не сумніваюся.
Правда Показати IP 25 Грудня 2019 07:43
Про що це вони?Яке зниження?ДКП Луцьктепло не регулюється НКРЄКП і тому в нас ціна Гкал одна з найвищих в державі-1847,75,бо її встановила міськрада,яка постійно дотує це комунальне підприємство,яке потопає в боргах,замкнуте коло...Тарифи на ком.послуги встановлюють виключно органи місцевого самоврядування,а наш теоретик-премєр і про це не знає.А де 250 ІТП за кошти ЄБРР?Напевно розробляються проєкти,італійці вони такі...по підвалах напевно вештаються,місця підбирають для пунктів...чи може вже втікли...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus