USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Місця щасливих людей: теплий листопад у «Тунелі кохання». Фоторепортаж

11 Листопада 2019 08:44
Відомо, що природа – найкращий ландшафтний дизайнер. Яскравим прикладом тому є знаменитий «Тунель кохання» у Клевані, що притягує романтиків не лише з усієї України, а й з різних куточків світу. Це місце прекрасне у кожну пору року. Однак, особливо теплих барв воно набуває саме восени.

Головною перевагою відвідування тунелю восени є відсутність злих та голодних комарів, які навесні та влітку добряче-таки дошкуляють любителям романтики.

Якщо бути чесними, не лише природа відмінно «попрацювала» на створенням мальовничого арочного коридору. Часто в мережі можна знайти статті, у яких йдеться про закинуту залізничну колію у тунелі, точну форму якої приписують саме законам природи. Однак, по рейках, протяжністю орієнтовно 3 кілометри, що з’єднують село Клевань з Оржевських деревообробним комбінатом, й досі курсує промисловий локомотив, що перевозить необхідні матеріали для виробництва. Саме він на своєму шляху збиває гілки дерев та кущів. Власне, ліс, завдяки якому й утворився «Тунель кохання», тягнеться приблизно на один кілометр.
До слова, найбільшої популярності серед закордонних туристів «Тунель кохання» здобув у японців. Зокрема, у 2012 році в інтернеті з᾽явилася реклама японського фотоапарату компанії Fujifilm, знята саме у цьому романтичному місці. За сюжетом 40-секундного ролика, його герої раптово потрапляють з суцільної зеленої стіни в тунель і швиденько фіксують різні дива за допомогою новенької фірмової камери.

Окрім цього, у 2014 році японський режисер Акійоші Імазакі зняв романтичну драму «Клевань: Тунель Кохання». Прем'єра фільму відбулася 23 листопада 2014 року на Ханойському міжнародному кінофестивалі.

Так, 20 травня 2015 року через проблеми з двигуном згорів потяг, що курсував через «Тунель кохання» - його замінили на інший.

У червні того ж року через власну необережність у тунелі, втрапила під локомотив туристка з Японії, не помітивши його під час фотосесії. Унаслідок нещасного випадку вона отримала складний перелом стегна.

20 травня 2017 року в Китаї, неподалік міста Хефей відбулася церемонія відкриття романтичного місця під назвою «Тунель кохання», в якій брали участь і представники України. Цей тунель є аналогом та зменшеною копією українського Тунелю кохання і дійсно схожий на нього, хоча і значно менший за розмірами.

Про це місце існує й красива легенда, згідно із якою, у давнину серед цих дерев загинула закохана молода пара. Через те, що батьки молодят були категорично проти їхнього шлюбу, дівчина кинулася в болото, якими була багата ця місцевість, і потонула, а хлопець пішов її шукати і зник безвісти. Чи то задля приваблення цікавості у туристів, чи з інших причин, але й донині ходять чутки про те, що у лісі ночами можна побачити вогник хлопчини, який шукає свою кохану.
Як же дістатися до «Тунелю кохання» з Луцька?

Насправді, способів є багато – маршруткою, потягом, автомобілем, велосипедом (спосіб дійти до романтичного місця пішки відкидаємо, хоча, можливо, й на таку пригоду знайдуться охочі).

Отже, доїхати із Луцька до Клевані можна:

Електропотягом «Луцьк-Здолбунів», який відправляється з Луцька о 4:26, 8:53 (щодня, окрім середи), 15:30, 17:14 (графіки руху потягів рекомендуємо все ж уточнювати – вони можуть змінюватися). Окрім цього, дістатися місця призначення можна й пасажирськими потягами «Ковель-Новоолексіївка», «Ковель-Харків» тощо.

Маршрутками «Луцьк-Рівне», які відправляються із автостанцій обласного центру що пів години.

Автомобілем:
Велосипедом: (карти Google все ж, мабуть, жартома, пропонують пішохідний маршрут замість велосипедного, але він цілком підійде й для велосипедистів).
Яким чином і в яку пору року відвідати це дивовижне місце – вирішувати вам! А тим часом ми пропонуємо помилуватися красою осіннього «Тунелю кохання» у нашому фоторепортажі.
Текст – Вікторії Семенюк. Фото – Вікторія Семенюк, Олександр Гаврилюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 11 Листопада 2019 10:30
Для чого стрічок поначіпляли?
Ром до Анонім Показати IP 11 Листопада 2019 10:46
Бо люди в нас, як цигани. І ще мітять територію, мабуть, таким чином.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus