USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Місця закінчуються»: Луцьк купить землю для облаштування військового кладовища

27 Вересня 2022 11:10
Луцьк планує купити землю для облаштування військового кладовища, адже місця на Алеї почесних поховань на міському кладовищі в Гаразджі поступово закінчуються.

Про це йшлося 27 вересня під час оперативної наради у Луцькій міській раді.

Луцький міський голова Ігор Поліщук звернувся до керівниці департаменту фінансів, бюджету та аудиту Лілії Єлової щодо необхідності виділення коштів на завтрашній сесії на придбання земельних ділянок для поховання воїнів.

«Завтра на сесії потрібно буде виділити кошти на придбання землі для облаштування військового кладовища. На превеликий жаль, у нас закінчуються місця на Алеї почесних поховань. Сьогодні вже 80 поховань. Тому нам необхідно думати про це питання і зробити військове кладовище, аби удостоїти подвиг та пожертву Героїв, яких ми ховаємо», – зазначив міський голова.

Також він доручив департаменту житлово-комунального господарства провести переговори з власниками земельних ділянок та здійснити їх придбання.

Читати ще: Перейменування вулиць, зміни до бюджету та нове КП: що вирішуватимуть луцькі депутати під час сесії

«На жаль, це не наша громада, там вся земля розпайована. Якщо власники землі будуть опиратися або ж їхні вимоги будуть неадекватними, необхідно буде застосувати процедуру вилучення в суспільних потребах. За рішенням суду здійснюється експертна грошова оцінка. За визначеною ціною ця земля викупляється. Це не жарти, потрібно приділити цьому питанню максимальну увагу», – наголосив Ігор Поліщук.

Директор департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами отримав доручення розробити проєкт благоустрою, аби кладовище мало достойний вигляд.

Нагадаємо, у липні виконком затвердив положення про Алею почесних поховань у селі Гаразджа, відповідно до якої загиблих на війні з росією воїнів Луцької міської громади ховатимуть на міському кладовищі. Натомість волинський капелан і священник Михайло Бучак висловлював думку, що Луцьк повинен мати свій цвинтар полеглих на війні героїв.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрій Показати IP 27 Вересня 2022 12:26
поясніть хтось ЮРИСТУ Поліщуку, що викуп ділянки за СУСПІЛЬНИМИ ПОТРЕБАМИ може бути обумовлений загальнодержавними інтересами або інтересами конкретної ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ громади. Тому Луцька міська громада не може нав"язувати свою позицію громаді Гаразджі і раз Ви свою міську землю (профукали/прихватизували) тут потрібно не погрожувати а шукати компроміс, таким компромісом може бути вирішення питання приміських маршрутів щоб мешканці приміських сіл не були позбавленні своїх прав чи питання садочків і шкіл.... Ви пане мере не гопник і зараз не 90 не потрібно робити різких рухів... P.S. а як питання з меморіалом чи ці воїни якісь не такі?
Mich до Андрій Показати IP 27 Вересня 2022 15:22
Андрію, ви мабуть думаєте, що ті розпайовані землі належать місцевим громадам?
Андрій до Mich Показати IP 27 Вересня 2022 15:55
так знаю і Ви це можете перевірити скориставшись геокадастром. Розумієте але ж питання не в тому зрозуміло, що ті громадяни чи з власної волі чи з прохання голови сільської громади надасть цю землю по якійсь символічній оціночній вартості. Питанн в тому, що як місту щось потрібно то "ану бистро" а як селу елементарно доїхати кудись без пересадок приміською маршруткою, або віддати дитину в школу чи садок ближче до того місця де працюєш.... то тобі зась місто щоки надуває.... то Ви красиві чи розумні ?
Ігор Показати IP 27 Вересня 2022 13:55
Дійсно треба, та й давно треба було зробити новий військовий цвинтар з усіма там атрибутами. Як би нам не хотілося цього, але втрати у нас ще будуть, тому Луцьк повинен мати свій цвинтар полеглих на війні Героїв. Та й на що буде схожа та Алея, коли могила на могилі, бо вільних місць на Алеї вже немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus