USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Аграрії під Радою вимагають продовжити мораторій на продаж землі. ОНОВЛЕНО

4 Жовтня 2016 12:56
Українські аграрії пікетують під стінами Верховної Ради: люди вимагають подовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення, - повідомляє 24 Канал.

Згідно з оцінками організаторів та правоохоронних органів, участь у заході беруть близько 1000 осіб.

До всеукраїнського мітингу аграріїв, які виступають проти знищення сільського товаровиробника, як основи української економіки, долучилися і представники «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», - інформує прес-служба політсили.

В акції, що розпочалася о 9.00 4 жовтня на площі біля Верховної Ради України, беруть участь народні депутати від УКРОПу Тарас Батенко, Валентин Дідич та Ірина Констанкевич, укропівців з різних регіонів, зокрема, депутати місцевих рад Київщини, активісти з Чернігівщини та Черкащини. Вони тримають партійні прапори та гасла «Патріоти – за рідну землю!», «Сільському господарству – інвестиції, а не податковий грабунок!», «Сільгоспземля – національне надбання!», «Ні – розпродажу землі іноземцям!», «Пільги для села – інвестиції в добробут нації!», «Ні – скасуванню пільг для аграріїв на догоду МВФ!».

Представники УКРОПу наголошують, що українські фермери та селяни мають право повноцінно користуватися та розпоряджатися українськими чорноземами, а земля сільськогосподарського призначення має бути визнана національним надбанням України.

«Натомість українська влада веде цілеспрямовану політику знищення сільського товаровиробника. Скасування податкових пільг, відмова від спеціального режиму відшкодування ПДВ разом із впровадженням ринку землі, яке може відбутися вже в наступному році, позбавлять вітчизняних сільгоспвиробників можливості виробляти якісну продукцію та конкурувати з іноземними компаніями», – сказано в заяві партії, розміщеній на її офіційному сайті.

Зі слів «укропівців», ринок землі перекреслює перспективи для 39 тисяч фермерських та понад 4 мільйонів особистих селянських господарств в Україні, внаслідок чого обсяг виробництва овочів та фруктів зменшиться на 80%, м’яса – на 40%, молока – на 80%, що призведе до подорожчання продуктів харчування на внутрішньому ринку, в той час як великі корпорації вирощуватимуть лише високорентабельні культури – гречку, ріпак, сою.

Тому в партії вимагають продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення із запровадженням окремих механізмів запобігання «сірим» схемам обігу землі (емфітевзису). Ринок землі, вважають «укропівці», можна запроваджувати лише після законодавчо закріплених обмежень щодо кількості землі, яка може бути продана в одні руки, та унеможливлення продажу угідь іноземцям.

До слова, нагадаємо, сьогодні голова Волинської обласної ради Ігор Палиця на своїй сторінці в мережі наголосив, що знімати мораторій на землю, допоки українцям недоступні європейські кредитні ресурси, - це чітко продумане пограбування.

Окрім того, в УКРОПі наполягають на відновленні податкових пільг та спеціального режиму справляння ПДВ насамперед для тваринництва, вирощування цукрових буряків, овочівництва, садівництва та виноградарства. Крім того, серед вимог – перегляд орендних відносин в інтересах громадян-власників земельних паїв, дотримання принципу «Використовуй або втратиш» стосовно земель сільськогосподарського призначення, залучення інвестицій в сільське господарство з використанням механізмів довгострокової цільової оренди та державна підтримка для створення та розвитку обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів з метою виходу на ринок конкурентної продукції малих та середніх товаровиробників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
коля Показати IP 4 Жовтня 2016 15:28
показуха від городньої рослини з ефірними маслами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus