USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Я – за мораторій на продаж землі», - Ігор Палиця

4 Жовтня 2016 12:33
Знімати мораторій на землю, допоки українцям недоступні європейські кредитні ресурси, - це чітко продумане пограбування. Про це у своєму Фейсбуці висловився голова Волинської обласної ради, засновник Фонду «Тільки разом», член президії політради УКРОПу Ігор Палиця. З його слів, сільські жителі, як і решта населення країни, доведені до зубожіння. Людям наразі треба дати доступ до дешевих європейських кредитних ресурсів, а вже потім знімати мораторій.

«Так, я - за мораторій на продаж землі! Випрошуючи на колінах подачки від МВФ, чиновники готові піти на все, аби якнайшвидше покласти частину траншу собі у кишені! Нас змусили підняти тарифи вище європейських, нас змусили їздити за продуктами до Європи, тому що там дешевше. Нам руйнують системи освіти і охорони здоров'я, не даючи альтернативи, нам розповідають, як себе вести з загарбником, не надаючи зброї та фінансів.... У нас вже скоро буде все як в Європі, крім пенсій і заробітньої плати!» - наголосив Ігор Палиця.

З його слів, в Україні кредити - дорожчі ніж в країнах Європи в 18 разів, середній клас, який, власне, міг би взяти участь в розвитку ринку землі, планомірно знищується і альтернативи, окрім продажу за копійки, немає.

«Хіба ми хочемо стати аграрним придатком до успішної і розвинутої економіки країн - донорів МВФ?! Спочатку селянам треба надати доступ до дешевих європейських кредитних ресурсів, а вже потім знімати мораторій! Те, що ми бачимо сьогодні, - це не створення ринку землі та спасіння селян, а цинічний та чітко продуманий план повного пограбування!», - резюмував голова облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
селянин Показати IP 4 Жовтня 2016 12:57
Скажіть,будь ласка,яка це приватна власність,коли я не маю права розпоряджатись своєю землею?Чого ви вважаєте селян дурнішими за себе?Ви ж приватизувавши задаром державні квартири не питали нас,як вам поступати з вашим майном.Мої діди мали землі більше,як мені попало по розпаюванню.Популісти типу Тимошенко і їй подібні так переживають за нас,що аж не мають часу заповнити е-декларацію і думають,що ми такі наївні і віримо їм,які вони"бідні і нещасні" і знаходяться на утриманні мам,бабусь,які отримують мінімальну пенсію і успішно займаються підприємницькою діяльністю.
свідомий до селянин Показати IP 4 Жовтня 2016 16:04
Не всі такі розумні як ви проблема по одному бачиться з київського пагорба і зовсім по іншому коли стоїмо з загорнутими рукавами босими ногами на своєму городі для депутата земля то потенційний капітал який можна покласти собі в кишеню а для селянина українця матінка-годувальниця. Сядьте на підводу і проїдьтесь "глухими" селами і ви зрозумієте що багато людей живуть в буквальному розумінні цього слова лише завдяки наявності земельного наділу. Забери цю землю в людини з під ніг і вона пропаде. Я розумію що в економічно розвинутих країнах в сільському господарстві задіяно лише 7-10 відсотків працюючого населення але ми ще не настільки розвинуті і наше місто всім роботи не дасть скоріше навпаки більшість людей в місті виживає завдячуючи селу держвава не забезпечить соціально. Вважаю що після прийняття цього закону багато тих хто "живе одним днем" піддастя спокусі продати землю та не кожен зможе розумно розпорядитися отриманими грошима. Інших хто не схоче добровільно продати заставлять під тиском податків які приймуть слідом після зняття мораторію на продаж. Земля як і прмисловість зосередиця в руках купки багатіїв
лучани Показати IP 4 Жовтня 2016 13:05
Коли діє мораторій злодіям легше розікрасти землі та обдурити селян.
селянин 2 Показати IP 4 Жовтня 2016 13:36
Мораторій на продаж землі це- для таких як ви, шановний "селянин" щоб ви, не скупили за безцінь ще й землю сільськогосподарського призначення,ви уже взяли іі в оренду за копійки, майте совість.
Думка Показати IP 4 Жовтня 2016 13:55
Продати за копійки пай - те саме, як продати за копійки житло. Хтось готовий продати житло за копійки? І землю не продадуть, і не треба ля-ля.
юра Показати IP 4 Жовтня 2016 16:48
кур.а шо за на. якщо в мене є спадщина пай а я живу в місті , то шо хай там буряни ростуть???? чи здати в оренду 2 гектара за 3-4 тис. грн на рік???? просто ті всі депутати і олігархи не дають людям заробити!!!! це не їх справа керувати моїм майном!!!! під.ри вже слів нема !!!!
СЕЛЯНИН З РОЖИЩ...до Показати IP 5 Жовтня 2016 20:54
стандартна світова афера для африканців і нажаль українців---довести до ніщєти населення яке володіє паями -вичикати момент і прийняти в зраді закон..за 25 років знищили все що можна було знищити з допомогою друзів з різних сторін---що з кацапами що з америкою і європою...4-призидентів скотинякі які як лакєї прислуговували як одним так і другим стратегічним партнерам---країну просрали ..ну а для себе мільярдні рахункі по панамах і щвейцаріях а для селян ато і війна +податкі і різні платежі навіть трахтор МТЗ кацапи купують у Білорусів на 40відсотків дешевше....простий селянин навіть неможе продити свого зерна за справедливу ціну --тількі змушений здати за копійкі дудці чи діброві або ще гірще відати паї а самому бути батраком---а магнати земельні тількі чекають і готові горло один одному за паї перегристи...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus