USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міжнародні змагання зі спортивного туризму на Волині

21 Серпня 2014 08:00
9 команд з Литви та низки областей України - Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Рівненської і звичайно Волинської - взяли участь у Міжнародних змаганнях зі спортивного туризму.

Так, з 14 по 20 cерпня на турбазі Волинського обласного центру туризму, спорту та екскурсій «табір Сонячний» відбулися Міжнародні змагання зі спортивного туризму серед юніорів «Волинь», організовані Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді, управлінням освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації та обласним Центром туризму, спорту та екскурсій.

Як повідомляють організатори, після відкриття стартували особисті змагання з техніки пішохідного туризму. Організатори змагань пыдготували цікаві та досить непрості дистанції, на яких кожен спортсмен особисто мав змогу продемонструвати спортивну та технічну підготовку, а електронні засоби відмітки, які застосовувались на змаганнях, дозволяли учасникам відразу побачити не лише свій результат, а й місце в рейтинговій таблиці. Юнаки і дівчата демонстрували свої вміння і навички долання туристської «Смуги перешкод». Кращі результати серед дівчат показали спортсменки з Литви – Реда Руткунайте, Юстіна Подворная та Наталія Гелешко з Рівненщини. Серед хлопців найспритнішими стали Ернестас Балціунас з Литви, Євген Захаров із Закарпаття та волинянин Сергій Бобела.

Найважчими для учасників були змагання на комбінованій дистанції туристського маршруту, яка проходила у лісовому масиві села Гаразджа між двома турбазами Центру туризму – «табір Сонячний» та «Юний турист» з використанням їх спортивних туристських споруд. На старті спортсменам видавалась карта з описом дистанції та місцем знаходження на ній технічних етапів. Юним туристам потрібно було пройти понад 8 км, у ході яких набрати якомога більше балів за подолання перешкод. Розпочиналась дистанція із водного етапу на озері «табору Сонячний», включала в себе долання скелелазних стінок, а далі через ліс з різноманітними перешкодами – долання канав по навісній переправі, болота за допомогою жердин, спуски, підйоми та траверси схилів. Щоб дійти до фінішу, учасники змагань повинні були віднайти всі контрольні пункти, орієнтуючись по карті. Найкраще справились із завданням серед дівчат волинянка Парасковія Зуб та представниці Литви Реда Руткунайте, Юстіна Подворная.

Найспритнішими серед хлопців стали: Едгардас Морозовас (Литва) та Дмитро Тимощук і Микола Гейне з Волині.

Після складних дистанцій організатори спланували день відпочинку, під час якого влаштували для дітей екскурсію в місто Луцьк - відвідали Луцький замок та історико-культурний заповідник «Старий Луцьк».

Наступні два дні спортсмени змагались на туристських дистанціях у командних видах.

У загальному заліку переможцями Міжнародних змагань стала команда Литви, які доклали чимало зусиль, щоб цього року таки вибороти перемогу, друге місце завоювали господарі змагань – команда Волинського центру туризму, а замкнули трійку лідерів юні туристи із Закарпаття.

Чемпіонами та призерами в особистому заліку стали: серед дівчат – Реда Руткунайте і Юстіна Подворная (Литва) та Парасковія Зуб (Волинь), серед юнаків – Едгардас Морозовас (Литва), Дмитро Тимощук (Волинь) та Ернестас Балціунас (Литва).

Переможці та призери змагань отримали грамоти та дипломи Українського державного центру туризму і краєзнавства, управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації, Волинського обласного центру туризму, спорту та екскурсій, кубки, медалі та призи. Крім того, кожній делегації були вручені пам’ятні сувеніри. Представник Литви Маріус Джускєвічус подякував директору обласного Центру туризму Леоніду Толстіхіну за теплий і гостинний прийом, відмінну організацію змагань, на які уже втретє приїздять із великим задоволенням і не лише змагатися, а й вчитися, та запевнив у дружніх відносинах до України і зокрема до волинських туристів.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus