USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

МНС-ник розповів про проблеми захисних споруд Волині

31 Жовтня 2012 16:52
Багато цивільних захисних споруд Волині не відповідає технічним вимогам.

Про це 31 жовтня повідомив начальник відділу цивільного захисту ТУ МНС України у Волинській області Костянтин Романчук під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

МНС-ник зазначив, що 28 сховищ, що становлять 30% від усіх розташованих в області, та 68 протирадіаційних укриттів, що становлять 27% від загальної кількості, не можуть захистити людей у випадку надзвичайної ситуації. Романчук додав також, що 38 захисних споруд на Волині залиті ґрунтовими водами. Інші ж потребують капітального та поточного ремонтів, а деякі – списання.

За словами рятувальника, протягом поточного року провели профілактичні роботи лише на 12% об’єктів. На інших не проводили через те, що не виділяли кошти на їх утримання.

Найпомітнішим є погіршення технічного стану захисних споруд у Луцькому, Камінь-Каширському, Ківерцівському та Любешівському районах, а також у Луцьку і Нововолинську.

Основними причинами, що призвели до неготовності захисних споруд для захисту людей стали підтоплення ґрунтовими водами та вихід з ладу обладнання для очищення повітря. Мовляв, заміна останнього ускладнена відсутністю виробника в Україні та його високою вартістю. Окрім того, технічний стан 85 захисних споруд в області, які перебувають на балансі приватних підприємств, не контролюють місцеві органи виконавчої влади. Романчук переконаний, що роботу з керівниками підприємств щодо виділення коштів на утримання та експлуатацію захисних споруд проводять недостатньо ефективно.

Тож, з метою збереження фонду захисних споруд Романчук запропонував головам райдержадміністрацій та міським головам уточнити перелік захисних споруд цивільної оборони, які знаходяться в статутних фондах приватних підприємств, розробити конкретні плани щодо покращення стану утримання захисних споруд із передбаченими фінансовими витратами і скласти перелік захисних споруд, які стали непридатними для експлуатації.

Так, заслухавши інформацію щодо стану захисних споруд в області, заступник голови комісії, начальник ТУ МНС України в області Володимир Грушовінчук підтримав цю пропозицію та наголосив, що потрібно не допустити погіршення технічного стану сховищ та протирадіаційних укриттів на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus