USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Мобілізація на Волині відбуватиметься швидше, ніж планувалося

19 Січня 2015 11:45
Зміни щодо чисельного складу мобілізаційних ресурсів, які підлягають поставці під час першого етапу чергової хвилі мобілізації, озвучив під час оперативної наради в голови облдержадміністрації представник Волинського обласного військового комісаріату.

Як повідомив тимчасово виконувач обов’язків начальника відділу обліково-мобілізаційної роботи Геннадій Лічман під час оперативної наради 19 січня, для Волинського обласного військкомату мобілізаційне завдання стосовно ресурсів, які підлягають поставці під час першого етапу четвертої черги мобілізації, збільшили на 15%.

Окрім цього, усіх офіцерів поставлятимуть під час першого етапу (а не першого та другого, як планували). Відповідно, майже вдвічі збільшать навантаження із поставки офіцерів запасу. Також, як визначило оперативне командування, не менше 30% техніки загального призначення має бути представлено у військові структури вже під час першого етапу. Поставку здійснюватимуть з 28 січня по 1 лютого.

Загалом мобілізувати на Волині планують приблизно 16% наявних військовозобов’язаних. Розподіл завдання між районними та міськими комісаріатами Волині, з його слів, здійснений рівномірно, відповідно до наявності мобілізаційних ресурсів, які перебувають на обліку.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЕРЖАВНИХ ЧИНОВНИКІВ, ОКРІМ НАРДЕПІВ, ВІДПРАВЛЯТИМУТЬ НА ФРОНТ

Зі слів представника військкомату, пріоритетів тому чи іншому району не надавали. Так, у Луцьку планують мобілізувати 16% мобілізаційних ресурсів, Володимирі-Волинському – 20%, Камені-Каширському – 11%, Рожищенському військкоматі – 9%. Розбіжність у відсотках пов’язана з тим, що мобілізацію здійснюють за відповідними військово-обліковими спеціальностями.

Питання щодо стану готовності обласних військкоматів до четвертої черги мобілізації, зі слів Геннадія Лічмана, розглянуть сьогодні під час наради у Генштабі.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ДОСІ НЕ ПРИЗНАЧИЛИ ГОЛІВ РДА, А БЕЗ НИХ НЕ МОЖЕ ВІДБУТИСЯ ПРИЗОВ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus