USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Мобілізація в Росії спричинила соціальний розлом, – ISW

19 Жовтня 2022 09:12
Часткова мобілізація в РФ посилила етнічний поділ, расизм і ксенофобію у суспільстві.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у звіті за 18 жовтня.

Зазначається, що стрілянина 15 жовтня на полігоні в Бєлгородській області, ймовірно, була природним результатом політики Кремля, що триває, щодо використання бідних верств населення і меншин для формування збройних сил, захищаючи при цьому етнічних росіян і більш заможних громадян.

«Російські джерела поклали відповідальність за стрілянину на двох етнічних таджиків, які були насильно мобілізовані. Російський інформаційний простір багато в чому відреагував запеклою ксенофобською риторикою щодо мігрантів із Центральної Азії та інших периферійних соціальних груп», – пише ISW.

Як зазначили аналітики, заклики до імміграційної реформи в РФ демонструють ту роль, яку, мабуть, відіграла часткова мобілізація в загостренні етнічного поділу, расизму та ксенофобії у російському внутрішньому просторі, особливо щодо етнічних меншин.

Раніше експерти повідомляли, що мешканці Росії переживають «грубе пробудження», усвідомлюючи, що «спецоперація» йде не дуже добре.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus