USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мобілізаційні плани Волині під час п’ятої хвилі

20 Квітня 2015 10:25
До завтра триває оповіщення волинян у рамках п’ятої хвилі мобілізації.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 20 квітня.

Виконувач обов’язків військового комісара області Роман Кулик повідомив, що на Волині з 10 квітня розпочаті заходи 5 черги мобілізації. Робота розпочалася з оповіщення, яке триватиме до 21 квітня.

Медичні огляди триватимуть з 22 квітня по 1 травня. Попереднє завдання щодо призову в рамках 5 хвилі мобілізації: 738 військовозобов’язаних, з них 67 офіцерів. Крім того, військкомат має забезпечити поставку 25 одиниць техніки.

Однак, каже Роман Кулик, завдання можуть змінитися, приміром, якщо одна з областей не справляється з мобілізацією, то відбудеться перерозподіл завдань. Саме тому на Волині в рамках 4 хвилі мінялося завдання тричі.

Зі слів Романа Кулика, завдання з мобілізації розподілені між районами, без надання переваг будь-якій адміністративній одиниці. До прикладу: з міста Володимир-Волинський та району мають призвати 88 військовозобов’язаних, з них - 10 офіцерів, з Ківерцівського району - 44, (3 офіцери), з Ковельського району і райцентру – 89 (5 офіцерів), з Луцька та Луцького району 117 військовозобов’язаних, з них 21 офіцер.

Військовий комісар повідомив, що в області створили 123 групи оповіщення. У рамках 5 хвилі мобілізації оповіщення отримали 989 військовозобов’язаних. З них уже прибули 405.

З місць проживання виїхали 22, не відкривають помешкання - 25, хворі - 9, не проживають за місцем реєстрації - 53, відмовилися отримати повістки 2 особи.

До слова, військовому комісару голова облдержадміністрації порадив пильно стежити, як відбувається мобілізація тих представників політичних сил, які похвалилися про повістки.

«Щоб це закінчилося призовом, а не позуванням перед камерами», - зазначив голова ОДА Володимир Гунчик.

Нагадаємо, депутатам Луцької міської ради також вручили повістки, про що вони повідомили в мережі.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ПІДБИЛИ ПІДСУМКИ ЧЕТВЕРТОЇ ХВИЛІ МОБІЛІЗАЦІЇ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus