USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Мобільники луцьких депутатів: скромно і дуже скромно

12 Січня 2010 09:00
Під час однієї з сесій Луцької міської ради «ВН» поцікавилися у депутатів, якими мобільними телефонами ті користуються.
Мобільний телефон – атрибут не тільки обов’язковий, але часто – доволі промовистий. «Скажи мені, який у тебе мобільник, і я скажу…». «ВН» пропонує читачам продовжити цю фразу, глянувши на телефонні апарати тих, хто ось уже четвертий рік поспіль вирішує долю луцької громади.
До речі, деякі депутати Луцькради не зовсім доброзичливо відгукувалися про відвертість і та щирість своїх колег. Казали, мовляв, журналістам ті показують скромні моделі телефонів, тримаючи в іншій кишені набагато дорожчий апарат.
Інші депутати наголошували: посада «депутат» громадська і не оплачується. Тому, казали вони «ВН», не забудьте вказати, що на стільникових друзів ми заробили чесною працею за стінами мерії. Вказуємо.
Скромники і скромниці
У депутатів в моді – ретро та простота. Кажуть: мобільник потрібен лише для зв’язку,  тому вони байдужі до сучасних багатофункціональних телефонів.
Наприклад, депутат-соціаліст і правозахисник Микола Нікітюк користується телефоном Nokia 1202 випуску 2008 року, який вартує в луцьких магазинах приблизно 270 гривень.

Такий самий телефон використовує бютівець, бізнесмен Олександр Пилипович. Депутат каже, що не розуміє тотального захоплення «навороченими мобільниками» і вважає, що мобільний повинен вміти дзвонити та надсилати sms.

З колегами погоджується і депутат-бютівець, головний лікар Луцької поліклініки №3 Степан Цимбалюк, у якого та ж марка «труби». Телефон депутат придбав сам. Каже, що якістю повністю задоволений.

Телефон депутатки-нашоукраїнця, медсестри дитячої поліклініки Любові Ганейчук – подарунок сина. Такий мобільник – Nokia 2626, випуску 2007 року – нині оцінюють приблизно в 400 гривень.

Секретар міської ради Анатолій Бірюков носить телефон марки Sony Еricsson k310i 2006 року випуску, вартість якого 450 гривень.  

У міського голови Богдана Шиби телефон дорожчий, ніж у секретаря Бірюкова. Це Nokia 2630, який коштує зараз трохи більше 600 гривень. Мер каже, що коли вступив на посаду міського голови, йому пропонували взяти ще й службовий мобільник. Проте він відмовився. І наголосив: поповнює рахунок на телефоні лише за свій власний кошт.

Депутату-регіоналці Тетяні Семенюк мобільний телефон Samsung SGH-E330N 2005 року випуску подарував чоловік декілька років тому на свято 8 березня. Зараз вартість популярної колись «жабки» оцінюють приблизно в 500 гривень.

Ще одна прихильниця марки Samsung – депутат-бютівець, а до літа минулого року – скандальний директор КП «Молодість» Світлана Мамосюк. Проте вона носить з собою два мобільних. Перший Samsung SGH-X160 Мамосюк використовує для мобільного зв’язку, другий  - для CDMА-з’єднань. Ціна першого сягає 560 гривень, другого – приблизно 400 гривень.

Бютівець-пенсіонер Василь Гриб користується Nokia 2600 зразка 2004 року. Таку мобілку сьогодні оцінюють в 700 гривень. Гриб каже, що в телефоні йому потрібне лише основне, а «не сидіти в інтернеті».  
 

Золота серединка
Єдиним серед опитаних депутатів, хто придбав мобілку через інтернет, виявився  головний волинський «пеерпіст» Олександр Мартинюк. Та й марка мобільного друга Мартинюка - Anuccol – доволі таки рідкісна. Принаймні для луцьких магазинів. Телефон особливий: приміром, він вміє транслювати декілька каналів телебачення. Проте, коштує порівняно недорого – близько 1200 гривень.

У депутата Віктора Юрченка, який працює експертом з продажу в одного з мобільних операторів зв’язку, телефон, звісно, службовий. Це Nokia 3110 classic, середня ціна якого -  1120 гривень.

Колишній заступник міського голови, а нині просто безробітний Святослав Зелінський (на фото зліва) має телефон Samsung SGH-u100, який коштує приблизно 1200 гривень. Цій марці Зелінський надає перевагу, тому що телефон дуже тоненький і зовсім не помітний в кишені.
Підприємець Юрій Довгун (на фото справа) користується телефоном Nokia 6300, який придбав сам. Середня вартість мобільника - 1 435 гривень.    

Мобільний депутата і підприємця Андрія Дубовика – це Nokia N76 зразка 2007 року. Нині ціна такої «жабки» - близько 1700 гривень. Каже, що телефон вибирав та придбав сам.

Підприємець Мирослав Гордійчук користується телефоном Nokia 6500, який теж придбав сам. Ціна стільникового - приблизно 1 820 гривень. 

Депутату і чиновнику Олександру Козлюку одної «труби» недостатньо. Так, Nokia 6300 за 1 430 гривень – це службовий телефон як директора департаменту підприємництва. А власний телефон депутата марки Samsung нині коштує приблизно 700 гривень.   

Повний фарш
«ВН» знайшли й таких депутатів, які щоденно носять у кишені більше двох тисяч гривень у вигляді пластмас і мікросхем. Найскромніший з депутатських телефонів, вартість яких щонайменше вчетверо перевищує прожитковий мінімум українця – у депутата, радника голови спостережної ради ТзОВ «ПАККО-Холдинг» Сергія Григоренка. Його смартфон Samsung SGH-i710  вартує приблизно 2030 гривень.

Вишуканий мобільний телефон зразка 2006 року, вартістю приблизно 2060 гривень носить депутат, заступник директора Луцького домобудівельного комбінату Алла Бондарчук.  Це марка  Samsung e-500, спеціалісти відносять цю модель до класу іміджевих стільникових телефонів.
 

Депутат і юрист Андрій Козюра користується двома телефонами: звичайним та смартфоном. На жаль, під час розмови з репортером «ВН» Козюра мав при собі лише звичайний - телефон Nokia 6700, вартість якого складає 2500 гривень.  

Депутат і генеральний директор ВАТ «Волинь-авто» Юрій Корольчук користується смартфоном Nokia 5800 XpressMusic Black.  Телефон, як і личить керівнику солідної компанії – корпоративний . Вартість смартфона - приблизно 2 900 гривень. Депутат каже, що для того, аби йому дісталася саме ця модель, він доплатив з власної кишені 600 гривень. Смартфон депутату зручний тим, що має сенсорний екран та великі літери на дисплеї.

Керівник Луцького окружного секретаріату Єдиного Центру Анатолій Бубенщиков користується моделлю Nokia N81 8 GB, який придбав сам. В магазинах сьогодні така модель коштує близько 2600 гривень.

У Богдана Дутчака, депутата та доцента Луцького державного технічного університету, телефон Nokia N95 8 GB, вартість якого приблизно 4700 гривень. Зізнався, що любить технічні новинки, так як за освітою і покликанням – математик.

А от директор луцької гімназії № 4 Олександр Мишковець свого дорогого стільникового друга –  Nokia 8600 Luna – отримав у подарунок від рідних. Коштує він у середньому 5300 гривень.

У Ігоря Давидова, начальника загально-технічного відділу Луцькради телефони дешевші за мишковцевий. Проте їх у нього два. Давидов носить смартфон  Nokia N95 8 GB (як у Богдана Дубчака) та Nokia 7900 Prism вартістю приблизно 3 750 гривень.  

Слайдер Nokia 8800 депутата і політика Івана Смоленга, який він придбав у Луцьку, за словами власника дуже зручний у користуванні. Воно й не дивно – коштує ця модель приблизно 11300 гривень.   

P. S.
Депутат Олександр Хоменко, головний лікар військового госпіталю не захотів показати свій телефон. А Анатолій Прачук запевнив, що принципово не користується мобільниками. Каже, що аби підтримувати зв’язок з людьми йому повністю вистачає стаціонарного зв’язку. Купувати телефон він не збирається, і навіть якщо подарують - все одно не погодиться користуватися мобільним зв’язком. 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Мантіс Показати IP 12 Січня 2010 09:47
Ну що тут скажеш... Бідаки депутати...:)
Знаючий Показати IP 12 Січня 2010 09:54
Телефонний апарат це не тільки за для спілкування а й звичайно гаджет статусу його власника. Повірте мені, що людині старшій за 45років важко розібратися з новими комунікаторами чи смартфоном. Невже й молоді мають ходити зі "зламками" (так милозвучно називають телефони без "наворотів")???? Я молода людина і користуюсь мобільним марки Iphone 3G, задоволений ним на всі 100% і небудучи депутатом міської ради незбираюсь його змінювати чи там соромитись його(звісно із за його ціни 5600грн.). На мою думку читачам буде цікавіше побачити місця проживання депутатів та транспортні засоби котрими вони пересуваються містом...
дідо Показати IP 12 Січня 2010 10:55
особливо бідує директор гімназії 4....вчителі мають зарплату 1200, а він телефон 5300....напевно добрий прибуток дає магазин біля школи...
Gryc Показати IP 12 Січня 2010 12:40
А де "Верту" В.С.Никитюка?
свідомий Показати IP 12 Січня 2010 15:26
"...бізнесмен Олександр Пилипович ... каже, що не розуміє тотального захоплення «навороченими мобільниками» і вважає, що мобільний повинен вміти дзвонити та надсилати sms." а сам у кишені тримає телефон Nokia 6700, вартість якого складає не 2500 гривень, як пишуть ВН, а добрих 3000 гривень.
Родич Мишковця Показати IP 13 Січня 2010 08:16
То вісі, хто гроші та подарунки в школу №4 несе - родичі? Оригінально!
zubach Показати IP 13 Січня 2010 10:08
Ага, з Мишковця - добрий бізнесмен. Чи багато директорів у Луцьку додумалися, наприклад, брати з батьків по 5 грн. щотижня за те, що їм будуть скидати по нету (так званий "електронний щоденник") всі оцінки їхніх чад.
Lindgren Показати IP 13 Січня 2010 11:09
Замовив собі апарат, як в Мартинюка. Класний. Дякую за зсилочку
Знайомий Показати IP 14 Січня 2010 16:38
Мишковець чесна людина. Недаремно він є депутатом міської ради від Віктора Ющенка. І став його представником не зараз, а коли ще ющенко був на мпідйомі і набирав собі найкращих людей. Так що даремно на Мишковця бочку не котіть.
читач Показати IP 15 Січня 2010 16:04
8800 повний отстой!!!!!!!!!!
mama uchnya-zubachu Показати IP 20 Січня 2010 14:52
Електронний щоденник - добровільна справа. Якщо так впевнені у своїй дитині - не замовляйте. А якщо шкода 10 грн - краще порахуйте, скільки вона тринькає щодня на сухарики, чіпси,жуйки і т.п.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus