USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Модернізація ДКП «Луцьктепло» за європейські кошти триває

21 Лютого 2018 16:35
Призупинений проект кредитування та грантової інвестиції в модернізацію ДКП «Луцьктепло» знову набирає обертів. Тендери на виконання робіт вже оголосили.

Про це йшлося під час постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна інформувала, що всю необхідну технічну документацію вже підготували.

«Проект був призупинений блокуванням «Тепелен», але ми зараз надолужуємо і працюємо семимильними кроками. Вчора підписали зміни до кредитних договорів, Європейський банк пішов нам на поступки, ми вже починаємо працювати із встановленням ІТП, відкрили фінансові пропозиції щодо перепідключення котелень і оголосили два тендери на заміну мереж», - розповіла Валентина Малютіна.

Нагадаємо, кредит становить 10 мільйонів євро, з яких: 7 мільйонів - це кошти ЄБРР, а три - з Фонду Чистих Технологій. Додатково 4 мільйони євро - це грантові кошти. Термін кредитування становить 13 років. Термін окупності цього проекту - сім років. Проект передбачає встановлення індивідуальних теплових пунктів у 200 луцьких багатоповерхівках. В мікрорайоні ЛПЗ планується встановлення котла на альтернативному паливі потужністю 2,5 МВт.



Також здійснять заміну застарілих котлів, реконструкцію котелень та центральних теплових пунктів, а також заміну теплових мереж. У результаті реалізації проекту модернізації системи теплопостачання Луцька вдасться зекономити приблизно 14 мільйонів метрів кубічних газу. Економія електроенергії складе близько 3 Гвт/год.

Піж час засідання озвучили пропозицію внести зміни у статут ДКП «Луцьктепло», аби в документах назва була і українською, і англійською мовами.

«Тут є певні технічні моменти, хочемо в статут внести назву англійською мовою, адже ми багато працюємо з іноземними партнерами, і це має бути офіційно затверджено. Також у перспективу хочемо змінити назву, забравши слово «державне», бо безглуздо звучить «державне комунальне», - розповіла пані Валентина.

Члени комісії підтримали пропозицію та рекомендують її ухвалити під час сесійного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus