USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Яким зроблять опалення у Луцьку

8 Квітня 2014 08:43
У Луцьку продовжать опалювальний сезон. Утім, у недалекому майбутньому у міськраді пообіцяли встановити автономні пункти теплового обігріву окремо для кожного будинку.

Про це повідомив під час оперативної наради Луцький міський голова Микола Романюк сьогодні, 8 квітня.

Зі слів очільника міста, лучани скаржаться на невідповідність опалення осель із погодніми умовами:

«Погоджуюсь, були дні, коли потрібно було відкривати кватирки. Але ж система опалення побудована так, що вона виключає окреме відключити якогось одного об’єкту від загальної системи опалення. Це можна буде зробити тоді, коли в кожному будинку встановлять теплові пункти. От у житловому будинку, допустім, можна відключити батареї, а в садочках, а в лікарнях, а в школах?», - адресував власне звернення лучанам очільник міста.

Також він наголосив, що до міськради постійно телефонують мешканці Луцька й просять «відключити опалення хоча б удень, а вмикнути вночі». У той же час, працівники ДНЗ дзвонять з протилежним проханням – ввімкнути батареї «на день», але вимкнути на ніч.

Утім міський голова зауважив, що існують певні технологічні процеси. Та й, з його слів, аби запустити опалювальний сезон, відповідні служби витрачають від тижня до трьох днів.

Він зазначив, що 4 мільйони євро уже призначили на облаштування теплових пунктів для будинків.

«Я розумію, що треба з цим щось робити, зокрема реконструкцію та модернізацію централізованої системи опалення. Понад 200 будинків обладнають саме такою системою. Також Луцьк - серед 15 міст, що виграли конкурс на суму у 13 мільйонів доларів. І ці гроші теж підуть на енергозбереження і бюджетні сфери взагалі», - наголосив Романюк.

Також він зазначив, що першочергово автономні пункти опалення встановлять у школах та садочках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 8 Квітня 2014 09:28
Хай краще міська рада дозволить встановлювати індивідуальне опалення. Бо з чотирьох мільйонів, призначених на теплові пункти в будинках половину вкраде Киричук, Казачек, Павловський, Нимеровський та інша континіумська банда. Киричук на зборах нагло заявляв, нам би отримати кркдит від Європейського банку, а віддавати не ми його будемо. Так і процвітає мафія на комунальному підприємстві, яку кришує Романюк.
Лучанка Показати IP 8 Квітня 2014 09:42
автономне опалення лише зможе дозволити зводити кінці з кінцями мешканцям багатоквартирних будинків, а якщо ні то мер сам хай платить за тепло, а ми просто прийдемо і викинемо його з теплого кріселка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus