USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

750 нових робочих місць: відомий в Україні бренд жіночої білизни планує розширення у Луцьку

17 Березня 2021 17:03
Відоме українське підприємство із пошиття жіночої білизни хоче побудувати новий виробничий блок у Луцьку. Після реконструкції та розширення керівниця компанії пообіцяла забезпечити роботою ще 750 людей та щорічно сплачувати до бюджету міста близько 88 мільйонів податків, однак для цього потрібно змінити детальний план території.

Про це розмовляли 17 березня під час засідання земельної комісії у Луцькій міській раді.

Як зазначив начальник управління містобудування та архітектури Веніамін Туз, погодження проекту детального плану території в межах вулиць Георгія Гонгадзе та Клима Савура у Луцьку – питання досить складне у відношенні проектування, оскільки на цій земельній ділянці – територія промислових підприємств.

Водночас генеральний директор ТзОВ «Жасмін Лінжері» Олена Очеретна зауважила, що виготовлення продукції європейського рівня дозволило компанії стрімко розвиватися. Але у 2019 році цей розвиток зупинився, бо виробництво зайняло усі площі на підприємстві, які були у наявності.

«Коли ми зупинили розширення, у нас було 550 співробітників. Також ми сплатили 50 мільйонів податку до бюджету», - зазначила бізнес-вумен.

Разом із тим, вона розповіла, що можливість розширення підприємства у Луцьку прорахована в два етапи. Перший – реконструкція вже наявних приміщень.

«Це швидкий етап, тому вже у 2021 році ми можемо забезпечити роботою 800 співробітників загалом і сплатити 88 мільйонів сплачених податків. Всі розрахунки вже є. Другий етап – будівництво нового виробничого блоку. Згідно із нашими розрахунками це дозволить працевлаштувати 1300 співробітників загалом», - поділилась планами Очеретна.

На це голова профільної комісії Олександр Козлюк зазначив, що оскільки підприємство зареєстроване у Луцьку, дає нові робочі місця та сплачує податки, обранцям громади варто зрозуміти ситуацію й піти назустріч.

Нагадаємо, під час сесії наприкінці 2019 року луцькі обранці громади уже розглядали проект рішення про надання дозволу на розроблення проєкту детального плану території в межах вулиць Георгія Гонгадзе та Клима Савура в місті Луцьку. Однак, хоч обранці громади і проглосували «за» питання у більшості, на той момент був прийнятий тимчасовий мораторій на нові будівництва на території міста.

Тож під час засідання земельної комісії луцькі депутати проект рішення прийняли за основу і рекомендували розглянути його під час наступних сесійних засідань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанин Показати IP 17 Березня 2021 17:43
Такі питання попинні бути у пріритеті попри усе! Коли нарешті з тим генпланом вже втеляться, півтора року не можна зрушитись з місця. Обіцяли до кінця 2020, тоді у січні, вже точно...і доси немає рішення!
отож до Лучанин Показати IP 17 Березня 2021 18:19
бо усіх давить волинська жєба.що хтось може мати бізнес! а робочі місця.надходження до бюджету-то усе до дупи! от якби генделик-усі були б за!
Василь Показати IP 17 Березня 2021 18:51
Це позитив!! Хоч задниці прикриєм своїми трусиками-а то все Китай і Китай!! А якщо трусики-то вже може дійдуть руки і до чогось більш складнішого.Ну хоча б велосипед.
123 до Василь Показати IP 17 Березня 2021 19:49
Не прикриєте. Там ціна трусів як з Польщі, а якість як з Китаю.
Неля до Василь Показати IP 19 Березня 2021 19:58
Хтось в легкій промисловості, хтось - ракети запускає, хтось в Луцьку мотори ремонтує для авіації, хтось деталі для електромобілів, А хтось коменти про труси пише, принижуючи роботодавця що наповнює бюджет, та дає робочі місця. Кожному своє...
Сергій Показати IP 18 Березня 2021 19:28
Те підприємство не то що розширити, а закрити. Ще ніхто так не порушує закон України про працю як вони.
Юлія Показати IP 18 Березня 2021 23:55
Я пишаюся ,що в нас є такі виробники❤️І їх потрібно підтримувати
Володимирівна до Юлія Показати IP 19 Березня 2021 09:58
То я пишаюсь, і то моє❤. На виборах всі підтримуйде зубажиння❤

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus