USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Модерний балет-притчу «Лебедине озеро» покажуть у Луцьку

27 Травня 2015 08:00
Балетну постановку «Лебединого озера» Чайковського у незвичній інтерпретації привезе до Луцька «Київ. Модерн-балет», – інформують організатори.

Вистава відбудеться 15 червня в облмуздрамтеатрі. Початок – о 19:00.

Керівник театру – відомий український хореограф нового покоління, автор яскравих і незвичайних інтерпретацій класики Раду Поклітару.

Митець дістався до суті балету загалом та твору російського композитора зокрема.



Прем'єра відбулася в червні 2013 року.

В «Лебединому озері» немає нічого від первинного джерела , крім, звичайно ж, приголомшливої музики Петра Ілліча Чайковського. Але Раду попереджає: «Лебедине озеро. Сучасна версія», тому не варто очікувати звичного сюжету.

Автору хотілося створити балет-притчу, балет-роздум про неможливість жити, зраджуючи своєму справжньому єству. Існування в чужій шкірі, проживання невластивого тобі життя – страшний вирок. Маленький лебідь, якого проти його ж волі перетворили у хлопчика, змушений пройти через страждання і удари долі. Коханняж він бачить лише у примарних снах... Організатори обіцяють, що мова сучасного танцю не залишить нікого байдужим.

Декорації створить сценограф Андрій Злобін; художник зі створення костюмів – Ганна Іпатьєва.

До слова, Поклітару славиться оригінальністю та несподіваністю у художніх рішеннях. Його визнали не лише в Україні, а й в Росії, Європі та Азії.

Зазначимо, що «Київ. Модерн-балет» вже не вперше приїздить до Луцька. Так, минулого разу на сцені облмуздрамтеатру кияни показали «Лускунчика» Гофмана.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
аяяй Показати IP 27 Травня 2015 08:19
Детей лучше не брать,а то им будет скучно и не интересно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus