USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Легендарний київський театр і нове «Лебедине озеро» - у Луцьку. Вже сьогодні

15 Червня 2015 11:07
Лучан та гостей міста запрошують на зустріч з легендарним київським театром, аби насолодитися новою сучасною версією «Лебединого озера». Показ відбудеться 15 червня у драмтеатрі міста. Початок вистави - о 19:00.

Немає потреби представляти «Київ. Модерн-балет» - в нашому місті цей театр вже знають і люблять. Він є візитною карткою українського сучасного мистецтва за кордоном.

15 червня відбудеться другий візит цього дивовижного колективу Керівник театру, відомий український хореограф нового покоління Раду Поклітару, автор яскравих і незвичайних інтерпретацій класики, дістався до «самого балетного балету» - «Лебединого озера» П.І. Чайковського. Прем'єра відбулася в червні 2013 року.



У «Лебединому озері» немає нічого від первинного джерела, крім, звичайно ж, приголомшливої музики Петра Ілліча Чайковського. Але Раду і попереджає: «Лебедине озеро. Сучасна версія» - не варто очікувати звичного сюжету.

Автору хотілося створити балет-притчу, балет-роздум про неможливість жити, зраджуючи своєму справжньому єству. Існування в чужій шкірі, проживання невластивого тобі життя - страшний вирок. Маленький лебідь, проти своєї волі перетворений у хлопчика, повинен буде пройти через страждання і удари долі. Кохання приходить до нього лише у примарних снах... Мова сучасного танцю, якою переказано балет, допомагає викликати яскраве співпереживання глядачів. Фантастичні декорації, створені сценографом Андрієм Злобіним, костюми художника ГАнни Іпатьєвої дають можливість артистам неймовірно точно і виразно створювати, як образи людей, так і містичних ельфів-лебедів.

Пошуки, подібні постановкам «Київ модерн-балету», завжди викликали і викликають суперечки. Поклітару схвалюють за оригінальність і несподіваність його вистав, їх унікальну хореографічну мову. І це підтверджується гучним успіхом в Україні, Росії, Європі, Азії. Одночасно осуджують за провокаційне, майже скандальне прочитання класичних сюжетів. Але ж сценічні види мистецтв тим і відрізняються від інших, що дозволяють створювати різні сенсові інтерпретації.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
КВ Показати IP 28 Квітня 2015 12:24
Уже всі насолодились"Щелкунчиком". А нормальний класичний балет до нас тепер приїхати не може, щоб менш "продвинуті" , які не розуміють естетичної краси "па" в раскоряку ,теж могли насолодитись?
Анонім Показати IP 28 Квітня 2015 13:08
це музика і балет країни-окупанта, хіба можна під час війни таке робити?
Анатоль_ Показати IP 15 Червня 2015 11:14
Білети почьом?
Розумний до Анатоль_ Показати IP 15 Червня 2015 16:16
Як казав Райкiн: "Бешеные деньги".
вовк Показати IP 16 Червня 2015 20:33
С ума сойти які баби . А мужик на 4 фото так дав під хвіст - баба мало у вирій не полетіла.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus