USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

МОК допустив росіян та білорусів на Олімпіаду-2024 у нейтральному статусі

8 Грудня 2023 19:26
Міжнародний олімпійський комітет допустив до Олімпійських ігор-2024 атлетів з Росії та Білорусі. Вони змагатимуться під нейтральним статусом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу МОК.

Атлети з Росії та Білорусі матимуть змогу виступати лише в особистих стартах. Водночас команди не будуть допущені. Зокрема відбиратись вони будуть лише через офіційні кваліфікаційні старти.

Як відзначає МОК, станом на 8 грудня лише 11 «нейтральних атлетів» виконали критерії допуску для участі в Олімпіаді-2024. 8 з вищезгаданих спортсменів – росіяни, інші – білоруси.

Для порівняння, понад 60 українських спортсменів уже пройшли відбір на ігри. Очікується, що українська делегація буде приблизно такого ж розміру, як на Олімпійських іграх у Токіо-2020.

Національна символіка Росії й Білорусі буде заборонена, у тому ж числі гімн, прапор чи інші атрибути. Також не допускають до ігор спортсменів, які уклали контракт на службу в російській чи білоруській армії та спецслужбах.

Які обмеження діятимуть для росіян й білорусів:

- змагатимуться як «індивідуальні нейтральні атлети»;

- змагатимуться лише в особистих стартах, команди не будуть допущені;

- атлети, які підтримують війну, – не допускатимуться до Олімпіади-2024. Це правило також поширюється й на персонал збірних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus