USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські депутати вимагають недопущення російських спортсменів на Олімпійські ігри

16 Березня 2023 19:44
Депутати Волинської обласної ради вирішили звернутися до Міжнародного олімпійського комітету. Вони вимагають недопущення російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань та Олімпійських ігор 2024 року.

Про це стало відомо 16 березня під час сесії Волинської обласної ради.

Як вказано в тексті звернення, від початку повномасштабного вторгнення в Україну представників росії та білорусі було усунено від участі в міжнародних стартах.

«Вважаємо, що рекомендації виконкому Міжнародного олімпійського комітету, ухвалені в лютому 2022 року, щодо недопуску спортсменів цих країн до міжнародних змагань до завершення збройної агресії в Україні логічні та правильні. Це жорстке, але справедливе обмеження, на наше переконання, може бути зняте тільки після завершення війни росії проти України. Адже в результаті повномасштабного вторгнення російської федерації, яке триває вже понад рік, Україна зазнала величезних втрат і руйнувань.

За цей період у зонах активних бойових дій загинули понад 200 спортсменів і тренерів, серед яких – і представники Волині. Ворог знищив та зрівняв із землею майже 350 спортивних споруд. Однак на підтримку цієї ганебної війни виступають керівники НОК росії та білорусі, а також низка федерацій із видів спорту, судді, тренери та атлети зазначених країн», – наголошено у зверненні волинських депутатів.

Вони вважають цинічною та неприпустимою спробу Міжнародного олімпійського комітету допустити російських і білоруських спортсменів до Олімпійських ігор у Парижі наступного року. Пропозиція МОК дозволити їм брати участь у кваліфікації до Олімпійських ігор в Парижі 2024 року під нейтральним прапором, на думку обранців громади, суперечить багатогранній ізоляції цих країн.

«Ми, депутати Волинської обласної ради, закликаємо Міжнародний олімпійський комітет підтримати Україну та українських спортсменів, спільними зусиллями захистити фундаментальні олімпійські цінності. Такі вимоги підтримують представники спортивних спільнот усіх демократичних і цивілізованих держав світу. Сьогодні, на тлі масових вбивств агресорами і терористами мирного населення України, жодним чином не можна послаблювати санкції проти росії і білорусі у світі спорту та дозволяти їх представникам брати участь у міжнародних стартах», – акцентують депутати Волинської обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хаджимурат Гацалов Показати IP 17 Березня 2023 00:52
Ахахахаха
Патрiот до Хаджимурат Гацалов Показати IP 17 Березня 2023 09:48
А-ха-ха а-ха-ха оце працюють ,вирiшують нагальнi проблеми областi

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus