USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Мокрі носики 2.0». У Луцьку можна всиновити песика чи котика. Фото

29 Вересня 2019 16:10
21 песик і 10 котиків шукають у Луцьку власні родини. Усі тваринки здорові, стерилізовані, пройшли огляди у ветеринарів, мають необхідні щеплення, чисті, доглянуті та соціалізовані.

Обрати собі друга можна на другому благодійному фестивалі допомоги безпритульним тваринам КП «Ласка» та ГО «Спільний дім» «Мокрі носики», котрий триває у неділю, 29 вересня, на площі Грушевського біля РЦ «Промінь».

Як поділилася організаторка Дарина Ленартович, на відміну від першого фестивалю, цього разу родини шукають не тільки песики, а й котики, яких привезли ветеринари з громадської організації «Спільний дім».

«Ми плануємо роздати 21 собачку. За кожним песиком закріплено два волонтери, тобто зараз працює команда з більше 50 волонтерів, які погодилися допомогти нам. Минулого разу ми роздали 11 собак із 20, ми знайшли їм хороших господарів і сподіваємося, що цього разу буде так само. Ми уважно підходитимемо до того, хто саме має бажання стати власниками собак, тому що це дуже важливо, адже люди мають розуміти, що це все-таки не маленькі цуценята, а собаки з власним характером, котрі вимагають відповідного відношення до себе», – сказала Дарина Ленартович.
Вона додала, що, віддаючи песика в нові руки, волонтери звертають увагу на те, з якою метою людина хоче завести собаку.

«Минулого разу ми стикнулися з проблемою, адже багато людей приїжджали й хотіли взяти великого собаку, аби той охороняв дім, дачу тощо. Ми ж повинні віддати собаки тим, хто бажає мати друга. Тому, що це собака, котрий має свої особливості, власну історію. Наприклад, у нас є Мотя, їй більше 10 років, але її господар помер, тому брати такого собаку для виконання якихось службових обов’язків нещадно. У Моті має бути люб’язний господар, який піклуватиметься про неї до кінця її життя», – розповіла організаторка.

Окрім того, аби піти з фестивалю з тваринкою, волонтери вам запропонують прогулятися з собакою, пройти співбесіду та укласти відповідний договір.
Дарина Ленартович відзначила, що нерідко волонтери навідуються до нових родин собак, аби перевірити, чи все в порядку і чи власники не потребують допомоги.

На території фестивалю «Мокрі носики. 2.0» облаштовані різноманітні зони. Наприклад, на лекційній зоні працюють зоопсихолог, котрий пояснює, як розуміти собаку та як до нього ставитися, і кінолог, котрий ділиться знаннями про те, як тренувати і дисциплінувати пса.

Також облаштовано дитячу зону з великою кількістю різноманітних майстер-класів, діють ярмарок, фотовиставка-аукціон, зообібліотека, тематичні фотозони.
«Ще в нас є «Мішок добра». Будь-хто, хто приходить на фестиваль і бажає допомогти песикам чи котикам, може принести товари, згідно з оприлюдненого попереднього переліку. Це сухий чи вологий корм, медикаменти, дезінфікуючі засоби, підстилки для собак і котів, наповнювачі для туалетів, бокси тощо. Взамін люди отримують невеличкі подаруночки від фестивалю», – розказала організаторка і додала, що подібні заходи відбуватимуться в Луцьку й надалі, аби якомога більшій кількості тваринок підшукати господарів.

Текст і фото: Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
лучанка Показати IP 29 Вересня 2019 16:20
Краще б ті волонтери з"здили до дитячого будинку чи геріатричного центру, а не позували у центрі міста. І ще цікаво, скільки з них були волонтерами у собачому притулку і хто погоджує цим грантоїдам такі заходи.
Луч до лучанка Показати IP 29 Вересня 2019 17:57
Ви все готові згавнити
123 до лучанка Показати IP 29 Вересня 2019 18:04
Цілком з вами згоден, повністю непотрібне заняття, хай краще ці собаки бігають вулицями, бродять по смітниках, лякають перехожих, кусають наших дітей та гадять скрізь. Звісно, те, що вони віддадуть 10 собак не вирішить проблему, але люди роблять справу, яка їм подобається, а не говорять кому куди їхати...
НАТА до лучанка Показати IP 30 Вересня 2019 14:25
А що заздрість душить? Самі нічого не вмієте, але треба когось обганити.
Надія до лучанка Показати IP 30 Вересня 2019 15:12
Ніхто Вам особисто не заважає зробити те, про що ви пишете. Кожен вправі обирати те, що йому по душі. І гадаю, що Жоден з волонтерів не був в собачому притулку, оскільки в Луцьку НЕМАЄ СОБАЧОГО ПРИТУЛКУ!!! Є комунальне підприємство.
Михайлович Показати IP 29 Вересня 2019 18:31
Знаю людину,яка сказала ,що я люблю собак більше ,як людей...А ви як думаєте? .
Михайлович Показати IP 29 Вересня 2019 19:02
Значить дійсно,люди люблять собак як людей,дякую вам,модератор.....
Волонтер Показати IP 29 Вересня 2019 21:11
Рудь нехай в скриньку покладе своїх 16 тисяч гривень на місяць!!!Ще їм на лапу!!!Такий фестиваль на ГПЗ кожен день!!! Яка мета цього фестивалю? Прилаштувати собак 10?Не правда,що думають про собак!Вже рік більше,на КП Ласка НЕ віддають собак в суботу і неділю бо в неї вихідний Рудь.То за вихідні дні можна було б прилаштувати за рік більше ніж 100.А так люди масово скаржаться що закрито,спалили бензин і їдуть нізчим.Рудь робить собі позитивний імідж щоб протриматись в кріслі,а про собак не дбає!
Ольга до Волонтер Показати IP 29 Вересня 2019 22:19
"Волонтер",можу дати безкоштовну пораду,заспокойся нарешті,колись отравишся власним ядом,ти приклад того,чому люди люблять більше тварин а не людей.
Лучанка до Волонтер Показати IP 30 Вересня 2019 14:18
Волонтер, ви вже в скриньку свої гроші поклали?
Дякую Показати IP 29 Вересня 2019 23:11
Дякую і вклоняюся всім, хто долучився сьогодні до цього всього. Не слухайте нікого -Ви робите гарну справу. Не втрачайте віри і натхнення. Всім добра і миру і співчуття у серця.
Спостерігач Показати IP 30 Вересня 2019 15:13
Дуже крутий та потрібний фест!!! А ті що хаять, то що корисного вони зробили за своє життя для тварин та людей? А нічого, бо невдахи, які тільки "знають" , як краще і кому що робити, а самі ніц не роблять, тільки ядом бризкають. На фест потрібні були спонсори та волонтери і кожен бажаючий міг допомогти, але деякі поодинокі "розумники" нехочуть допомагати та щось робити, вони тільки обс.рають , те що інші роблять, бо так ім легше не відчувати своєі нікчемності та бездіяльності.
Молодий чоловік Показати IP 1 Жовтня 2019 13:54
Фура з диванними хейтерами бачу вже під’їхала) А серйозно, то чомусь дійсно хочеться більше допомогти бідним тваринкам, ніж людям. Але взагалі всім добра✌️

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus