USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Мокрі носики»: лучанам пропонують «усиновити» чотирилапого друга

13 Травня 2019 15:51
У Луцьку відбудеться фестиваль «Мокрі носики», присвячений безпритульним тваринам, під час якого ламатимуть стереотипи про бездомних тваринок та шукатимуть господарів двадцятьом собакам-підопічним КП «Ласка».

Ідея проведення фестивалю, присвяченого безпритульним тваринам, виникла у Анни Курнєвої, однієї із організаторок першого в Луцьку майданчика для вигулу собак у сквері Героїв Майдану і Небесного Легіону. Це сталося після того, як вона відвідала подібні фестивалі за кордоном. Тому у жовтні 2018-го року Аня поділилася цією ідеєю з однодумцями, а опісля всі разом почали збирати команду, ділитися думками та пошуками можливостей для реалізації фестивалю.
Основна ідея фесту – зламати стереотип про безпородних та безпритульних собак, та знайти нову родину двадцятьом песикам, яких покажуть на фестивалі.

«Часто безпритульних собак вважають чимось гіршими за породистих, мовляв, вони дурні, брудні, погано пахнуть, і що вони нікому не потрібні. Хочемо донести, що поняття породи виникло лише трохи більше ста років тому, і нові породи виводять постійно. Порода – це набір якостей тварини та її зовнішнього вигляду. Раніше їх виводили для певних задач – бути охоронцями, пастухами, помічниками в полюванні тощо. Коли ж тварину беруть в сім’ю – її головне завдання бути другом, а для цього не потрібно, щоб собака була суперсильна, мала найкращий нюх чи легко пролазила в нору», - каже Волонтерка КП «Ласка» Юлія Сухоставська.

Так, під час заходу, що відбудеться у неділю, 19 травня, з 12:00 до 18:00 у РЦ «Промінь», до уваги лучан представлять декілька тематичних локацій. Зокрема:

Локацію-виставку, у якій братимуть участь двадцять чотирилапих вихованців КП «Ласка». Їм і шукатимуть нових господарів. Варто зауважити, що песиків віддаватимуть у добрі руки не під «чесне слово», а лише, коли майбутні господарі успішно пройдуть співбесіду з психологом, під час якої доведуть власну готовність «усиновити» собаку. Також обов’язковою умовою для потенційних господарів є наявність із собою паспорта і водійських прав – для того, щоб укласти з ними договір і в подальшому слідкувати за долею собак.

«На цій локації ви зможете познайомитися і подружитися з собаками. За кожною із них закріплять волонтера-куратора, який розповість про неї всю інформацію: про характер, вік, уподобання песика тощо.
Локація «Інформація», на території якої усі охочі матимуть змогу познайомитись з директором КП «Ласка» Наталією Рудь, і саме тут укладатимуть договори з новими господарями фестивальних «носиків».

Локація «Спитай у ветеринара». Цю локацію представлятиме досвідчений ветеринар-волонтер, яка врятувала життя не одній тварині у Луцьку – це Яна Коханюк. Їй гості фестивалю зможуть задати усі питання, що стосуються домашніх вихованців і не тільки.

Локація виробів Hande-made, де професіональні майстри проводитимуть майстер-класи, а також приготують цікаві сюрпризи, які можна буде придбати собі та своїм улюбленцям.

Дитяча локація. На цій зоні організатори фесту обіцяють неймовірну атмосферу, якою опікуватиметься дитячий розважальний комплекс «Смугастий носоріг». На найменших гостей фестивалю чекатимуть аніматори, різні майстер-класи, конкурси з подарунками тощо.

Локація від партнерів фестивалю: У цій зоні можна буде придбати смаколики для своїх улюбленців або ж зробити подарунок для зони #мішокдобра, якщо прийшли з порожніми руками.

Локація «Мішок добра» - дуже важлива локація! Тут всі охочі зможуть або перерахувати кошти згідно реквізитів або залишити кошти, ліки, їжу для тваринок, які цього потребують. Також усі охочі зможуть особисто поспілкуватися з Вадимом Нечаєвим – очільником благодійного фонду, завдяки якому вдалось врятувати життя сотням тварин.

І, насамкінець, локація «Сцена». Саме тут організатори та спікери фестивалю піднімуть найболючіші та важливі питання, що стосуються тварин у Луцьку. Так, можна буде стати учасником діалогів на тему:

«Ласка зсередини» - спікери директор притулку КП «Ласка» Наталія Рудь та волонтерка Юлія Сухоставська.

«Для чого потрібні прививки», «Чи потрібно тварину стерилізувати?» - спікер Яна Коханюк, директор ветклініки «Кіт Леопольд» та засновник ГО «Спільний Дім».

«Психологія безпритульних собак» - розповідатиме кінолог, власник всесвітньо відомого розплідника Бернських зенненхундів Олександр Червінський.

«Каністерапія – лікування емоціями» - спікер координатор проекту «Каністерапія UA-BY», 2018, Антоніна Гошовська.


«Правила утримання собак у Луцьку» - розмовлятиме ініціатор першого майданчика для вигулу собак у Луцьку Анна Курнєва.

Вхід на фестиваль – вільний. Організатори заохочують гостей фесту брати із собою дітей, однак, аби уникнути неприємних ситуацій, просять не брати на захід власних домашніх улюбленців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Однозначно Показати IP 13 Травня 2019 16:00
Благородное дело , сторицею благодарной любви вернется!
лучанка Показати IP 13 Травня 2019 19:16
Якщо маєте бажання підхопоти глистів і бліх ,ласкаво просимо на фестиваль.Безпритульні собаки не дурніші за породистих, скоріше навпаки, але вони потенційно небезпечні, бо можуть вкусити і розносять глистів і бліх. Ехінокок не дрімає.Бережіть себе.Добре, що попередили ,19 в Сільпо ні ногою.
Юля до лучанка Показати IP 13 Травня 2019 23:26
Шановна «любителька тварин», блохи і глисти виводяться,а мурашки у Вашій голові то ні.Шкода таких людей,як Ви...
Юля, Показати IP 13 Травня 2019 23:29
Аня-молодець!Побільше таких людей,як ти і в Україні буде цивілізоване майбутнє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus