USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Молдова: георгіївська стрічка - символ проросійського сепаратизму

5 Червня 2014 08:45
Ліберальна партія Молдови внесла до парламенту законопроект, згідно з яким громадяни, які демонструють або використовують символ жовто-чорної георгіївської стрічки, будуть штрафуватися.

Проект передбачає штраф для фізичних осіб в розмірі до 2400 леїв (трохи більше 200 доларів), а для юридичних - 4000 леїв (трохи менше 400 доларів), пише "Укрінформ".

Свою ініціативу ліберали пояснюють тим, що "використання цього символу створює напругу в суспільстві, укладаючи в собі певний рівень небезпеки і заклик антинаціонального характеру.

У пояснювальній записці при цьому йдеться, що стрічка має відношення лише до періоду Російської Імперії, а зовсім не до розгрому фашизму. Також депутати вважають, що "останні події на сході України ясно свідчать про справжнє призначення цієї стрічки".

"Велика частина сепаратистів і прихильників федералізації України вважають, що їх символ - це георгіївська стрічка. Тобто вона стала символом сепаратизму, беззаконня, нестабільності і сотень жертв сепаратистів. На сході Молдови також є вогнище сепаратизму, військову і політичну підтримку якому надає Росія. У цих умовах використання на території Молдови в політичних, соціальних та культурних цілях Георгіївської стрічки є загрозою для територіальної цілісності Молдови", - переконані представники ліберальної партії.

Нагадаємо, з 12 липня 2012 до 5 червня 2013 року у Молдові діяла заборона на використання комуністичної символіки в політичних цілях і пропаганда тоталітарної ідеології.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 5 Червня 2014 11:10
Молдавани, одним словом...
пончик до Всезнайко Показати IP 5 Червня 2014 15:59
Краще бути молдаваном, чим тупорилим 'всезнайко'. А в нас за колорадську шмату бажано саджати років на п'ять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus