USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

«Молочний» закон свідомо не приймають, – Констанкевич

7 Липня 2017 16:41
Верховній Раді давно рекомендували прийняти Закон, яким регулюється ціна на молоко. Про це повідомляється у відповіді на запит народного депутата від УКРОПу Ірини Констанкевич.

Зокрема, у тексті відповіді зазначено, що «на своєму засіданні 26.01.2016 Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин розглянув доопрацьований до другого читання проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села», реєстр. №2089 від 10.02.2015, і рекомендував Верховній Раді України прийняти його в другому читанні та в цілому як Закон. Необхідний перелік документів передано на розгляд Верховної Ради».

Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

За словами Ірини Мирославівни, проблему низьких цін на прийом молока від населення мешканці усіх чотирьох районів 23 округу піднімають, чи не на кожній зустрічі з народним депутатом.

«Вітчизняний молочний ринок формують не так багато заводів в Україні. Але вони – монополісти, тому і встановлюють свої правила гри, які, звичайно ж враховують лише свої інтереси. Водночас, за офіційною статистикою, волинські селяни утримують 95 тис. корів, тож уявіть, скільки родин поставлені у залежність від монополістів, які контролюють ціни на ринку. Домовляючись між собою, монополісти штучно занижують ціну, а люди, не маючи вибору, змушені з цим погоджуватися. Дану ситуацію можна врегулювати лише законодавчим шляхом. Однак цілком очевидний той факт, що монополістам це не вигідно, адже вони усіма способами намагаються відтягнути прийняття «молочного» закону», – каже Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus