USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Молодь та ветерани разом згадували воєнні часи Луцька. ФОТО

2 Лютого 2009 14:16
Святкування Дня визволення Луцька від фашистської окупації потрібне не тільки для вшанування пам’яті учасників Великої Вітчизняної війни, а й для того, щоб виховати національну свідомість молодого покоління. Таку думку висловив секретар Луцької міськради Анатолій Бірюков під час святкового концерту в Народному домі «Просвіта», – повідомляє 2 лютого репортер «Волинських Новин».
 
На концерті, присвяченому святкуванню 65-ї річниці визволення Луцька від фашистських загарбників, виступали як самі ветерани війни, так і молодь. Пісні на воєнну тематику гостям свята дарували аматорський чоловічий хор ветеранів війни і праці «Подвиг», солісти Волинської обласної філармонії та інші творчі колективи.
 
Привітав луцьких ветеранів і секретар Луцької міськради Анатолій Бірюков. «Сьогодні ми відчуваємо і радість, і честь, і гідність, і сум. Адже, визволяючи наше місто, полягло близько 36 тисяч солдат», – сказав чиновник. За словами пана Бірюкова, він народився вже після війни, однак досі пам’ятає картини міста, яке було зруйноване. І йому дуже приємно, що Луцьк відбудувався і став досить гарним містом.
 
Також представник міської влади зазначив, що «пам’ять про ті події потрібна не тільки, щоб вшанувати учасників війни, а й живим: щоб молоде покоління розуміло, які були мужні люди – віддавали своє життя за Батьківщину».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus