USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мороз у квітні був 40 років тому, – волинські синоптики

5 Квітня 2023 08:59
Погодні коливання із переважанням мінусової температури в перших числах квітня на Волині були майже 40 років тому. Сніг і мороз нині зумовлений південними циклонами, яких у квітні буде чимало.

Про це Суспільному розповіла провідна синоптикиня Волинського гідрометеоцентру Світлана Дриганюк.

З її слів, температурних рекордних відміток не фіксують. Значного підвищення температури, зазначила Світлана Дриганюк, до середини квітня не очікується.

«Завдяки циклонам, які почергово перетинають територію нашого краю, отакі спостерігаємо коливання температурного режиму. Майже до середини квітня особливого тепла, як би не хотілося жителям нашого краю, ми не спостерігаємо», – каже синоптикиня.

Найближчі три дні – 5, 6 та 7 квітня – на Волині прогнозують посилення вітру та збільшення опадів у вигляді мокрого снігу. На дорогах утримається ожеледиця, сказала синоптикиня. Із 7 квітня температура повітря підніметься до 7-10 градусів тепла.

Читати ще: Перша декада квітня буде холодною та з опадами, – волинські синоптики

Попри такі погодні умови, в області вже розпочалася посівна робота ранніх ярих культур, які не бояться мінливості погодних умов, – сказав начальник відділу обласного управління агропромислового розвитку Олександр Книш. З його слів, для майбутнього урожаю тимчасове зниження температури повітря негативного впливу не матиме.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus