USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Москва не піде на введення віз для українців. Думка

23 Травня 2017 11:21
Введення візового режиму з Росією не обмежить трафік настільки, як би того хотіли у нас, і не вплине суттєво на економічні чи політичні санкції стосовно Росії. Суттєвого зменшення потоку бойовиків на Донбас не буде. Рішення буде політичним і носитиме символічний характер.

Таку думку висловив директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, передає канал 24.

На переконання експерта, візовий режим повинен бути частиною системної роботи з розірвання зв’язків з РФ і створення режиму захисту національних і економічних інтересів, інформаційного простору.

«Повинна бути стратегічна програма. Але поки все робиться несистемно, і більшою мірою це хаотичне застосування заходів щодо Росії. Приміром, блокування російських інтернет-ресурсів варто було робити ще в 2014 році. Але і зараз рішення носить більше символічний характер, воно спрямоване на пасивних споживачів російського продукту. Активні користувачі соціальних мереж шукатимуть обхідні шляхи», – вважає Кулик.

Нагадаємо, в Україні заборонили соцмережі «Вконтакте», «Однокласники» та інші російські ресурси терміном на 3 роки. Указ про введення в дію відповідного рішення РНБО Порошенко підписав 16 травня. І вже 17 травня, після публікації в «Урядовому кур'єрі» рішення набрало чинності. Заборона доступу до соціальних мереж «Одноклассники» і «ВКонтакте», а також до «Яндексу» в Україні має почати працювати не пізніше, ніж 1 червня 2017 року, щоправда вже 17 травня деякі провайдери почали блокувати російські ресурси.

Як наголошує Кулик, є багато питань до стратегування політики України щодо захисту національних інтересів у боротьбі з російською агресією.

Водночас, зауважує політолог, у випадку запровадження візового режиму з РФ, Україна може отримати дзеркальну відповідь – візи для українських громадян. Хоча, вважає він, керівництво Росії на такий крок не піде.

Як повідомлялося, вже цього тижня Верховна Рада може проголосувати за введення візового режиму з Росією.

«Москва не піде на введення віз для українців. Навпаки РФ спрощуватиме процедуру отримання українцями російського громадянства, надаватиме різні преференції. Цим Кремль показуватиме, що «захищає» інтереси російськомовного населення тоді, коли Україна вводить обмежувальні заборонні заходи», – наголосив Віталій Кулик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 23 Травня 2017 12:03
Москва розумніша.
корінний лучанин Показати IP 23 Травня 2017 13:23
Ні вони тільки зроблять обмеження вивозу грошей з Росії на Україну для заробітчани.На мою думку це буде більш розумне рішення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus