USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Москвич каже, що аудіозаписи – фальшивка. Бо він у «три рядки» не висловлюється

11 Червня 2009 16:47
Підсудний депутат Дмитро Москвич, звинувачений у хабарництві, називає аудіозаписи розмов між ним та потерпілою Наталією К. сфабрикованими. Адже, як зокрема зізнався пан Москвич, так красиво загнути «на три рядки» він неспроможний, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Головуючий по справі Москвича озвучив розшифровки аудіозаписів між депутатом та потерпілою. Щоправда, значні частини тексту він пропускав через звичайну нецензурщину. Як зазначається у висновку експертів, у чотирьох файлах є ряд фраз, які не прослуховуються, є малорозбірливими. На записах декілька людей (один голос, як встановили експерти, належить підсудному депутату Луцької міськради) спілкувалися про передачу коштів. Зокрема нібито Москвич розповідав потерпілій, що передав Шевчуку (очевидно, директору департаменту містобудування луцької мерії Георгію Шевчуку – «ВН») три тисячі доларів. Натомість потерпіла заядло з ним торгувалася за курс долара. Окрім того, депутат начебто домовився з нею за передачу 100 тисяч гривень 21 січня, а 1,1 мільйона гривень – 27 січня.
 
Зокрема у першому аудіозаписі можна потерпіла нібито поцікавилася у депутата, чи «можна до мільйона збити», бо, мовляв, криза. На це нібито пан Москвич відповів, що «нє, вони дьоргалися сильно». Водночас обсяг ймовірного «відкату» для депутата становив 50 тисяч гривень, а не «півлімона», як нібито вважала потерпіла. Назва проспекту Молоді (де розташована ділянка, посприяти у виділенні якої начебто мав Москвич) згадується вперше у другому записі. Окрім того, у третьому аудіозаписі Наталія К. нібито зауважила, що «Молоді мене не цікавить». Натомість вже депутат начебто заявив, що «ти мені за Шевчука винна» всього три тисячі доларів.
 
Опісля озвучення розшифровки депутат Москвич заявив, що ці записи сфабриковані. Мовляв, на одному файлі обговорювалися десятки тем, але жодна – до кінця. Дмитро Москвич заявив, що це просто повисмикували його слова. Підсудний стосовно нелітературних висловлювань на аудіо зауважив, що «деякі вислови на фонограмі – нереальні, ні одна людина вислови на три рядка не зробить».
 
Як заявив захист, суду не надали оригіналу пристрою, яким здійснювався аудіозапис. Потерпіла нібито заявила, що позичила його у подруги і в неї ж отримала копії аудіофайлів. Зрештою, захист сумнівається у законності походження аудіозаписів.
 
Варто зауважити, що суд отримав відповідь від голови Апеляційного суду Волинської області Петра Філюка, що згода суду на проведення оперативно-розшукових заходів щодо Дмитра Москвича таки була надана на початку 2009 року. Окрім того, від Луцького міськрайонного суду надійшла інформація про кількість позовів до потерпілої Наталії К., її сестри Оксани К. та двоюрідного брата від банків, фізичних та юридичних осіб. Як виявляється, кількість позовів вимірюється десятками – 25, із них два позови вже задоволені.
 
Також суд задовольнив кілька клопотань, зокрема дозволив доньці підсудного депутата Ользі Москвич брати участь у процесі як захиснику. Окрім того, до матеріалів справи долучено рішення Луцької міськради від 25 лютого (тобто коли Москвич уже перебував за ґратами) про виділення земельної ділянки на проспекті Молоді підприємцеві К. в оренду для будівництва житлового будинку. Також до матеріалів справи долучено постанову про відмову у порушенні кримінальної справи проти потерпілої Наталії К. до того, суд витребував від міськвідділу УМВС і відмовний матеріал.
 
У суді нарешті зміг виступити як свідок депутат Луцькради, член земельної комісії Мирослав Гордійчук. Він запевнив, що пан Москвич не тиснув на нього через земельну ділянку на проспекті Молоді і коштів ніяких за голосування не пропонував. Щоправда, свідчення обранця громади викликали сумнів у державного обвинувачення, адже на досудовому слідстві Мирослав Гордійчук зауважив, що у нього з Москвичем – натягнуті стосунки. Натомість під час довільних показів він запевнив, що стосунки із підсудним нормальні, ніяких конфліктів не було.
 
Слід зазначити, що сьогодні не вдалося із технічних причин прослухати власне аудіозаписи, а не їх розшифровку. Це мають зробити на наступному засіданні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Аноним Показати IP 11 Червня 2009 18:32
Ну, дык, отправьте их на фонетическую экспертизу, пусть она установит их подлинность.
Анонім Показати IP 11 Червня 2009 22:33
волкі пазорниє, аблажилі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus