USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Мости дружби» з Німеччини до Луцька

3 Грудня 2014 09:13
Вечір німецько-української дружби відбувся днями у місті Бад-Зальцуфле. Про це інформують у відділі інформаційної роботи міської ради.

На початку заходу, який організувала спілка «Мости дружби в Україну», виступив очільник організації п. Карл-Герман Крог. Він зробив короткий огляд проробленої спілкою за рік роботи, розповів, скільки гуманітарної допомоги надіслано в Україну, поділився планами щодо проходження стажування вчителями з німецької мови та поінформував присутніх, що цьогоріч 18 студентів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та Луцького національного технічного університету проходили стажування в установах, організаціях та підприємствах району Ліппе. Крім того, щорічно у цьому заході беруть участь культурно-мистецькі гурти зі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки «Бандура» та «Дивоструни», яким Спілка організовує впродовж листопада-грудня гастролі, що передбачають більше 30 виступів.

До слова, нагадаємо, що нещодавно підписано Меморандум про співпрацю між містом Луцьк та районом Ліппе. Окрім того, у рамках співпраці, у вересня лучанам передали три автомобілі швидкої допомоги.

Під час заходу своїми враженнями від проходження стажування поділилися студенти. Вони подякували Спілці за організацію стажування, керівникам установ та організацій за приязне ставлення на робочих місцях, сім’ям, в яких проживали, - за турботу та піклування.

Культурно-мистецьку частину заходу виконанням ліричних композицій забезпечили колективи «Бандура» та «Дивоструни». На завершення вечора німецько-української дружби виконавці роздали усім присутнім синьо-жовті стрічечки та виконали Гімн України і Гімн Європейського Союзу («Ода до радості» Бетховена).

Участь у заході взяв міський голова Микола Романюк, який подякував пану Крогу за багаторічну діяльність на ниві благодійництва та організації стажувань для молоді, фахівців з освіти та медицини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
віктор Показати IP 3 Грудня 2014 10:19
приємно коли з тобою хочуть спілкуватися і дружити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus