USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Мотоцикли, фотопастки, бодікамери: волинські лісівники отримали сучасне обладнання

9 Липня 2022 07:00
Пожежі, браконьєрство та незаконна вирубка лісів – із такими проблемами практично щодня стикаються лісівники у своїй роботі. Мобільність і швидкість дуже важливі. Тому для працівників лісової охорони на Волині закупили мотоцикли та сучасне обладнання.

В умовах війни безпека лісу як ніколи важлива. Тож лісівники «Маневицького лісового господарства» скрізь облаштували відеонагляд і закупили необхідне обладнання, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Засобами відеоспостереження охоплено 52 тисячі гектарів лісництва, що дозволяє моніторити ситуацію навіть у сусідніх лісгоспах.

Провідний інженер охорони та захисту лісу ДП «Маневицьке лісове господарство» Сергій Зінич зазначає: «Якщо черговий десь побачив дим, він відразу наводить туди камери, визначає місце, де є загоряння, і прокладає маршрут для пожежного автомобіля».

Чергують лісівники цілодобово. Кажуть: завдяки оновленням на підприємстві працювати стало легше, а локалізувати пожежу можна втричі швидше. Уже за 10 хвилин автомобіль лісової охорони доїжджає до місця.

«Цього року ми забезпечені засобами пожежогасіння та інвентарем. Торік було додатково закуплено один пожежний автомобіль. У всіх дев’яти лісництвах було створено або доукомплектовано пункти скупчення інвентарю», – говорить Сергій Зінич.
Читати ще: Ще у двох районах на Волині дозволили збирати гриби та ягоди у визначених лісах

Лісівники пильнують, аби мешканці прилеглих сіл не розпалювали багаття в лісі.

«Наш автомобіль оснащено переносними радіостанціями, бодікамерами і фотопастками. Бодікамери використовуємо тоді, коли затримуємо лісопорушників. Усе фіксуємо», – розповідає інженер з охорони та захисту лісу ДП «Маневицьке лісове господрство» Василь Костюк.

Лісівники мають сучасні автопастки для боротьби з незаконною рубкою лісу, які можна встановити в будь-якому місці. Якщо пристрій зафіксував порушення, працівники отримують відповідний сингал на свій мобільний телефон.

Читати ще: Для лісової охорони Волині купили нові мотоцикли

Також для лісівників придбали мотоцикли.

«Мотоцикл – це доволі зручний у лісових умовах вид транспорту. Порівняно з автомобілем він має переваги в маневреності, в доволі високих показниках прохідності в умовах лісового бездоріжжя або відсутності лісових доріг.

Завдяки цілеспрямованій політиці Державного агентства лісових ресурсів в особі його керівника Юрія Болоховця та чіткій підтримці керівника її обласного управління Олександра Кватирка лісова охорона області не стоїть на місці, а перепрофільовується на більш сучасні, мобільні методи та засоби здійснення своїх функціональних обов’язків», – наголошує інженер охорони та захисту лісу ДП «Маневицьке лісове господарство» Сергій Остапчук.

Загалом ліси Волині охороняє понад тисяча працівників, зокрема 14 груп оперативного реагування, які повністю укомплектовано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 9 Липня 2022 07:42
Зі статті зрозуміло, що якби не Болоховець і Кватирко, то все пропало.
юрій миколайович Показати IP 9 Липня 2022 07:49
Лісівник це найперший злодій лісу в Україні так на жаль є.
Коля Показати IP 9 Липня 2022 16:56
Ви що там головою поїхали. Нічого скоро хлопці з фронту повернуться будуть вам камери і зйомка і мотоцикли. А головне ліс ви на малюнку побачите житло вам теж безкоштовно видадуть і кормити за рахунок платників податків будуть і на прогулянку під охороною виведуть.
Діагноз Показати IP 9 Липня 2022 17:26
Лісівник це найперший злодій лісу, а його начальник - це головний злодій лісу ! Оскільки, то все плем'я злодійське - то їм достатньо посади, а від зарплати вони в добровільному порядку самі відмовляться ! Ну а дифірамби і краснопєнія на адресу вищого начальства - то взагалі апофеоз підглабузництва ! Заслужив відзнаку переможця капіталістичного змагання !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus