USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Мотиваційний лист та найпопулярніші спеціальності: якою є вступна кампанія на Волині

20 Серпня 2022 14:46
У вищих навчальних закладах Волині триває вступна кампанія. Цього року усі документи на вступ приймають онлайн. Майбутню спеціальність абітурієнти обирають в електронному кабінеті, а ще обов’язково мають написати мотиваційний лист.

Суспільне побувало у приймальних комісіях двох волинських вишів, поспілкувалося з абітурієнтами, представниками навчальних закладів і розпитало їх про особливості вступної кампанії на Волині та найпопулярніші спеціальності.

У ВНУ – 69 спеціальностей

«У Волинському національному університеті імені Лесі Українки триває набір на 69 спеціальностей», – розповіла старша технічна секретарка приймальної комісії Наталія Петрушко. З її слів, цього року у виші очікують півтори тисячі першокурсників.

Читати ще: У ВНУ на спеціальність «Правоохоронна діяльність» набиратимуть вже цього року

Нині у ВНУ користуються попитом спеціальності «Психологія», «Фізична реабілітація» та «Іноземна філологія». Наразі є 6,5 тисячі вступників.
Роман Берніков 19 серпня приніс оригінали документів до Волинського національного університету. Обрав нову спеціальність «Національна безпека», де планує вчитись на платній формі.
«Я обрав цю спеціальність, бо мій дядько був військовий, загинув весною і я йому пообіцяв перед смертю, що буду продовжувати його діло і захищати людей, які цього потребують. А я розумію, що цього всі потребують», – говорить абітурієнт.

Читати ще: У луцькому виші вперше запровадили подвійний диплом. За якою спеціальністю

Освітні програми в ЛНТУ

«У Луцькому національному технічному університеті на перший курс цього року планують набрати півтори тисячі студентів на 58 освітніх програм», – розповіла відповідальна секретарка приймальної комісії Ірина Бандура.

«Дуже багато наших абітурієнтів хочуть вступити саме на факультет комп’ютерних та інформаційних технологій – на часі це є бум подачі заяв. Величезним попитом користуються освітні програми, пов’язані з будівництвом. Це будівництво та цивільна інженерія, наша архітектура, дизайн – величезна кількість поданих заяв, транспорт», – каже секретарка.
Читати ще: Чат-бот у Telegram та студентська приймальня: як відбувається вступна кампанія у луцькому політесі

Цьогорічна випускниця Соломія Повстяна вступає до Луцького національного технічного університету на спеціальність «Цифровий маркетинг». Розраховує, що балів, отриманих на мультипредметному тесті, вистачить, аби навчатися за державний кошт.
«В електронний кабінет прийде, я подивлюся, чи рекомендована на бюджет, чи ні. Якщо ні – то в мене є інші пріоритети. Цифровий маркетинг я ставлю першим пріоритетом, в мене далі ще є 4 спеціальності. Якщо я не потрапляю на перший пріоритет – то мене будуть розглядати по другому», – розповіла дівчина.

Читати ще: Вступна кампанія в умовах війни: що потрібно знати абітурієнтам

Подати заяви до вишів через електронний кабінет на бюджетну форму навчання вступники можуть до 18 години 23 серпня. На контрактну форму будуть зараховувати до жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus