USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

МОЗ дозволить виписувати пацієнтів з COVID-19, які потребують кисню, під нагляд сімейних лікарів

29 Квітня 2021 21:54
Міністерство охорони здоров’я дозволить виписувати пацієнтів з COVID-19, які вже не потребують стаціонарного лікування, але потребують кисневої підтримки, під нагляд сімейного лікаря.

Як передає УНІАН, про це під час брифінгу повідомила перша заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Садов’як.

За її словами, наказом МОЗ буде внесено зміни до стандарту надання медичної допомоги при коронавірусній хворобі, зокрема, щодо стаціонарного лікування пацієнтів з COVID-19.

«Будуть внесені такі зміни: рішення про виписку приймає лікар-куратор на підставі зменшення клінічних ознак захворювання, стійкої тенденції до нормалізації лабораторних показників. Якщо у хворого, попри відсутність клініко-лабораторних ознак активного інфекційного процесу, методом ПЛР визначається фрагмент РНК збудника, він може бути виписаний додому на самоізоляцію і продовження лікування лікарем первинної медичної допомоги.

Пацієнт, який потребує кисневої підтримки, може бути виписаний на амбулаторне лікування за його або його законного представника вимогою за одночасного виконання двох вимог: SpO2 (рівень сатурації) має бути більшим або дорівнювати 94% при диханні пацієнта киснем низького потоку 3-5 літрів на хвилину, а також наявності в амбулаторії кисневого концентратора, який забезпечує потік до 8 літрів», – розповіла Садов’як.

Тобто, за її словами, якщо пацієнт з COVID-19 вже не потребує стаціонарної допомоги, але потребує кисневої підтримки, він може бути виписаний додому під спостереження сімейного лікаря за наявності в амбулаторії кисневого концентратора, що забезпечить йому кисневу підтримку в домашніх умовах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сімейний лікар Показати IP 30 Квітня 2021 07:03
Коли вже нарешті ми зможемо евтаназії робити?
скептик Показати IP 30 Квітня 2021 11:19
сімейний лікар випише направлення в гаразджу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus