USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

МОЗ поверне спрощене оформлення електронних лікарняних

1 Лютого 2022 08:49
У зв’язку з підвищенням захворюваності на коронавірусну інфекцію і навантаженням на первину ланку меддопомоги Міністерство охорони здоров’я спростить процедуру оформлення електронних лікарняних.

Про це в ефірі Свобода слова на ICTV сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

«Ми зараз прийняли рішення і повернемося до спрощеної процедури виписки електронних лікарняних, які будуть робитися дистанційного без відвідування медичного працівника. Тільки на п’ятий день потрібно буде його закрити або прийти, щоб лікар подивився і прийняв подальшу тактику лікування», – сказав Ляшко.

Міністр зауважив, що останніми тижнями фіксується зростання захворюваності на COVID-19 і зростання навантаження на екстрену медичну допомогу та первинну ланку.

«Щодо сімейних лікарів – у них також зараз наднормові робочі часи, у них також люди хворіють, і часто не приходять на роботу через те, що перебувають на самоізоляції. І ми також повинні розуміти, що при такій кількості випадків коронавірусної хвороби інколи не виходить додзвонитися з першого разу до свого сімейного лікаря, тому що великий потік пацієнтів», – сказав Ляшко.

Також, за його словами, зростає навантаження на екстрену медичну допомогу

«Тому ще раз хотів би звернутися до людей і сказати: температура 38 – не привід викликати екстрену медичну допомогу. Температура, яка знижується жарознижувальними препаратами, – це консультація з сімейним лікарем для того, щоб обрати тактику лікування», – наголосив міністр.

З 1 жовтня 2021 року в Україні розпочалась реформа електронних лікарняних. Станом на середину січня 2022 року українці скористалися новою послугою понад 4,5 млн разів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 1 Лютого 2022 11:52
Телемедицина у дії ! Не вистачає тільки Кашпіровського,щоб лікував по мобільному телефоні! Чудеса та й годі !!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus